Nova vest
Fudbal

Subota, 24.10.2009.

20:40

Čelsi peticom do vrha tabele

Fudbaleri Čelsija deklasirali su Blekburn 5:0, u utakmici desetog kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Karla Ančelotija je ovom pobedom ponovo izbio na čelo tabele barem do nedelje kada Mančester junajted gostuje Liverpulu u derbiju kola. ’Plavci’ sada imaju 23 boda, dva više od ’crvenih đavola’.

Nakon nekoliko loših partija u ligi, Čelsi je eksplodirao. Gosti iz Blekburna držali su se do 20. minuta kada je Žive nakon centaršuta Nikole Anelke postigao autogol. Ekipa Sema Olerdajsa je uspela da se odbrani do poluvremena, a onda je usledila kanonada domaćih.

U 48. minutu Frenka Lampard je nakon odlične akcije Esijena i Drogbe bio nepogrešiv, a samo četiri minuta kasnije bljesnuo je i reprezentativac Gane koji je fenomenalnim udarcem sa distance ponovo savladao Robinsona.

Do kraja meča Lampard je postigao i drugi gol nakon penala koji je iznudio Drogba, a napadač Obale Slonovače je još jednu sjajnu partiju krunisao u 64. minutu kada je nakon kornera koji je izveo Mihael Balak glavom postavio konačnih 5:0.

U subotu je u Premijer ligi odigrano još pet utakmica desetog kola, dok su su preostale četiri na programu u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu