Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.10.2009.

14:48

Orlovi: Stanković obeležio vikend

Među srpskim fudbalerima koji igraju po Evropi, protekli vikend obeležio je Dejan Stanković golom sa 50 metara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored fenomenalnog pogotka kapitena reprezentacije Srbije, u strelce su se upisali i ’holanđani’ Danko Lazović za PSV, i Miralem Sulejmani i Marko Pantelić za Ajaks). Gol je postigao i Neven Subotić za Borusiju iz Dortmunda, Miloš Krasić za CSKA iz Moskve i Jovan Marskoski za Vorsklu u međusobnom duelu. Nemanja Vučićević (Hapoel) i Ivica Iliev (Makabi) takođe su bili strelci u izraelskom prvenstvu.

Inter je bio više nego ubedljiv protiv Đenoe, a Dejan Stanković je volej udarcem sa skoro pola terena u finišu prvog poluvremena povećao vođstvo ’neroazura’ na 3:0. Bio je to treći Stankovićev pogodak u Seriji A ove godine.

Đenoa je igrala bez povređenog Boška Jankovića, dok je Nenad Tomović u igru ušao u 69. minutu pri rezultatu 4:0 za Inter.



Aleksandar Kolarov je posle pauze odigrao je svih 90. minuta u remiju Lacija i Sampdorije (1:1), dok Aleksandar Luković nije bio toliko uspešan u dresu Udinezea. ’Zebre’ su poražene sa 3:1 od Atalante, a Luković je skrivio jedanaesterac, pre nego što je zamenjen u 72. minutu. Dušan Basta je ponovo bio u sastavu Udinezea i zaradio je žuti karton. U ekipi Atalante nije bilo Ivana Radovanovića koji pauzira zbog crvenog kartona.

Srpski fudbaleri koji igraju u Španiji mečeve svojih ekipa proteklog vikenda posmatrali su sa klupa. Valensija Nikole Žigića igrala je bez golova na Mestalji sa Barselonom, Saragosa Ivana Obradovića remizirala je sa Rasingom, a Ivica Dragutinović je takođe bio na klupi Sevilje u meču sa Deportivom. Milan Stepanov je počeo da trenira posle povrede.

Najuspešniji srpski fudbaler u Nemačkoj bio je Neven Subotić koji je postigao drugi gol za Borusiju iz Dortmunda u pobedi nad Bohumom.



Zdravko Kuzmanović je bio starter za Štutgart koji je izgubio od Šalkea sa 2:1. Katastrofalna serija Herte se nastavila novim porazom, ovaj put od Nirnberga, a indisponirani Gojko Kačar igrao je samo do 42. monuta kada je zamenjen. Nemanja Pejčinović je bio na klupi za rezerve, isto kao i Nikola Petković za Ajntraht. Duško Tošić nije bio u protokolu za meč Verdera sa Hofenhajmom, dok je Srđan Baljak igrao u drugom poluvremenu za Majnc, u porazu od Kelna minimalnim rezultatom. U ’Cvajti’, Antonio Rukavina i Aleksandar Ignjovski igrali su upobedi Minhena 1860 nad Duizburgom.

Mančester Junajted je pobedio Bolton sa 2:1, a u ekipi nije bilo Nemanje Vidića zbog manje povrede. Zoran Tošić nije se našao u sastavu Junajteda, ali je bio zaslužan za drugi gol rezervi ’crvenih đavola’ protiv Klajda (4:0), kada je izveo korner posle koga je igrač gostiju poslao loptu u sopstvenu mrežu. Čelsi je izgubio prvo mesto porazom od Aston Vile u gostima sa 2:1, iako su ’plavci’ poveli. Branislav Ivanović je ušao u igru u 69. minutu. Nenad Milijaš je ponovo bio samo na klupi Vulverhemptona.

Monpelje Nenada Džodića savladao je Sent Etjen sa 2:1 i srpski defanzivac igrao je svih 90. minuta. Monpelje se izjednačio na prvom mestu sa Lionom koji je poražen od Sošoa. Ivan Stevanović nije igrao zbog povrede. Uspešan je bio i Valensijen Milana Biševca koji je savladao Grenobl 2:0. Danijel Ljuboja je igrao do 77. minuta, dok Milivoja Vitakića nije bilo u timu Grenobla. Lans je poražen u Monaku sa 2:1, Nenad Kovačević je izašao iz igre 20 minuta pre kraja, dok je Dejan Milovanović bio na klupi.

Srpski fudbaleri su bili najuspešniji u holandskom prvenstvu, pošto su se u strelce upisala čak trojica reprezentativaca. Danko Lazović je golom devet minuta pre kraja doneo pobedu PSV-u nad Herenvenom.



Odlične partije prikazali su i Miralem Sulejmani i Marko Pantelić u dresu Ajaksa. ’Kopljanici’ su bili više nego ubedljivi protiv Viljema II, slavivši sa 4:0. Sulejmani je u igru ušao u 61. minutu i tri minuta kasnije postigao je drugi pogodak za svoju ekipu. Treći gol za Ajaks bio je delo Marka Pantelića.



Groningen je u gostima odigrao 0:0 sa Utrehtom, a Goran Lovre je igrao do deset minuta pred kraj. Fejenord je poražen od Sparte sa 2:1, a Stefan Babović je debitovao četiri minuta pre kraja.

Standard je poražen na gostovanju Vesterlou sa 2:0, a Milan Jovanović je igrao do 58. minuta kada je zamenjen. Nemanja Rnić je bio na klupi Anderlehta dok je savladao sa 1:0, Briž je savladao Gent sa 1:0, a Bojan Jorgačević je savladan tek u 87. minutu. Miloš Marić je isključen zbog dva žuta kartona.

U ruskom prvenstvu istakao se Miloš Krasić čiji gol nije bio dovoljan da CSKA slavi na gostovanju u Naljčiku, pošto je meč završen 1:1. Srpski reprezentativac u strelce se upisao već u drugom minutu.



Zenit je slavio na gostovanju Kubanju sa 2:0, a Mateja Kežman je ušao u igru u 65. minutu. Kežmanu je u finišu utakmic poništen pogodak zbog ofsajda. Moskva je dobila Krila Sovjetov sa 2:0, a Zvonimir Vukić je zamenjen u 59. minutu, nakon što je promašio jedanaesterac. Predrag Sikimić i Đorđe Jokić igrali su svih 90 minuta za svoje ekipe, dok mladi reprezentativac Milan Milanović još nije debitovao za Lokomotivu.

Miloš Ninković je ušao u drugom poluvremenu u pobedi Dinama iz Kijeva, a Igor Duljaj je ponovo odigrao svih 90 minuta za Šahtjor koji je razbio Karpate sa 5:1. Metalurg je dobio u gositma Vorsklu, a Vladimir Dišljenković nije branio zbog povrede. Đorđe Lazić je iz igre izašao 15 minuta pre kraja. Prethodno je Jovan Markovski doveo Vorsklu u vođstvo. Milan Obradović je igrao svih 90 minuta za Metalist iz Harkova kao i Aleksandar Trišović za Zakarpatiju.

Ivan Ergić je igrao 83. minuta za Bursu koja je u gostima savladala Denizli sa 3:2, dok je Salcburg poražen od Austrije sa 1:0. Milan Dudić je igrao 55 minuta, dok je Saša Ilić i dalje kažnjen. Milan Gajić je igrao u Kupu Švajcarske za Cirih, dok Marko Perović nije bio ni na klupi Bazela.

Srpska kolonija u Izraelu, postigla je ukupno dva gola. Nemanja Vučićević bio je strelac za Hapoel iz Tel Aviva, dok je Ivica Iliev postigao gol za Makabi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu