Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.08.2009.

20:06

Ubedljiv poraz Zvezde u Pragu - 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Slavije u Pragu rezultatom 3:0 (1:0) u prvom meču četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dva gola postigao je Zdenjek Šenkerik (35. i 64 minut), a treći je dao Stanislav Vlček u 81. minutu. Zvezda je krenula vrlo defanzivno (tri štopera i jedan napadač), ali je bunker probijen u 35. minutu. Slavija je skoro sve vreme dominirala terenom i zasluženo stigla do ubedljive pobede, uz još nekoliko propuštenih prilika. Revanš se igra sledećeg četvrtka u Beogradu.

U drugom minutu Bogdanović je centrirao sa leve strane, Lekić je zahvatio loptu volejom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Nepun minut kasnije Bogdanović je izveo korner, a Iah je glavom šutirao preko gola.

U šestom minutu Slavija je stvorila prvu priliku, ali je Hloušek posle dubinske lopte šutirao pravo u golmana Pavlovića.

Slavija je imala blagu terensku inicijativu, ali bez stopostotnih prilika. Domaći su imali jednu polupriliku posle kornera Černija, ali su fudbaleri Zvezde uspeli da se odbrane.

Beograđani su se u potpunosti povukli na svoju polovinu, a Česi su u nekoliko navrata ubacili loptu u šesnaesterac Zvezde, uz jednu solidnu priliku posle kornera.

U 33. minutu prvi ozbiljniji kiks odbrane Zvezde - Belaid je ubacio loptu sa leve strane, a Volešak je glavom šutirao pored gola Pavlovića. Samo dva minuta kasnije odbrana našeg tima potpuno je izigrana, a domaći su došli u vođstvo. Tutorić je naivno 'ispao', Hloušek je centrirao, a loptu je sa 5m glavom u gol zakucao Šenkerik, pošto Vilotić nije uspeo da zahvati loptu glavom, a stiče se utisak i da je Pavlović mogao da istrči i boksuje loptu.

U 44. minutu domaći su pogrešili na svojoj polovini, Lazetićev pokušaj centaršuta Ragued je blokirao rukom, ali sudija Elerts nije pokazao na penal procenivši da nije postojala namera da se lopta nepropisno zaustavi.

Pižon je na poluvremenu izvršio jednu izmenu, umesto Srećkovića ušao je Slavko Perović.

Prošlo je deset minuta igre u drugom poluvremenu, a Zvezda se malo oslobodila pritiska i uspeva duže da zadrži loptu u nogama. Ipak, nesigurnost u odbrani Isaha mogla je skupo da košta naš tim, ali nije bilo veće opasnosti posle centaršuta. Sa druge strane, Bogdanović je pokušao udarcem iz daljine, ali daleko od gola.

Slavija je ponovo preuzela kontrolu nad sredinom igrališta zahvaljujući presingu na koji Beograđani nisu imali odgovor i nisu uspevali da naprave iole ozbiljniju kombinaciju.

U 66. minutu domaći dupliraju prednost, a strelac je ponovo Šenkerik. Skandalozna reakcija Tutorića koji je sporo reagovao i nije izbio loptu, Hloušek mu je bio na leđima, a lopta se odbila do Šenkerika, koji je bio sam na 5m od gola i lako zatresao mrežu nemoćnog Pavlovića - 2:0 posle još jedne loše reakcije cele Zvezdine odbrane sa Tutorićem na čelu.

Slavija je propustila još jednu veliku priliku, pošto je Černi posle kornera sa 10-ak metara šutirao preko prečke. Zvezda je bila razbijena, na sredini nikako nije bilo kontrole nad loptom, što je uzrokovalo kontre i polukontre domaćih. Jedna od njih rezultirala je trećim pogotkom - Černi je pretrčao Tutorića i šutirao, a Pavlović je odbio loptu tačno na nogu rezervisti Vlčeku - 3:0.

Do kraja meča Zvezda nije stvorila priliku za gol nade pred revanš u Beogradu, a Slavija nije iskoristila 1-2 prilike za još ubedljiviji trijumf.



Slavija: Hanuš, Hubaček, Čelustka, Raged, Hloušek (od 89’ Janda), Šenkerik (od 72' Vlček), Suči, Belaid, Vomačka, Volešak, Černi
Crvena zvezda: Pavlović – Srećković (od 46' Perović), Ninkov, Savić, Tutorić, Vilotić – Savio, Isah (od 70' Ignjatijević), Bogdanović (od 92’ Nikolić), Lazetić - Lekić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

456 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu