Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.08.2009.

12:03

"Orlovi" otputovali u Južnu Afriku

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Pretoriju, gde će u sredu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Južne Afrike.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Deo ekspedicije „A" reprezentacije Srbije otputovao je iz Beograda do Frankfurta odakle će nastaviti put ka Johanesburgu odnosno Pretoriji gde „orlovi" u sredu (19.00) igraju sa domaćinom narednog Svetskog prvenstva.

Sa surčinskog aerodroma krenuli su, pored stručnog štaba i dela rukovodstva Saveza, i šestorica igrača: golmani Vladimir Stojković i Željko Brkić, Radosav Petrović, Ivan Obradović, Aleksandar Luković i Nikola Žigić. U Frankfurtu će se priključiti ostatak igrača kako bi selektor Radomir Antić, na jedinom treningu u prestonici Južne Afrike mogao da računa na sve pozvane reprezentativce.

"Na konferenciji za medije na kojoj sam saopštio spisak igrača za utakmicu u Pretoriji rekao sam uglavnom sve o našim planovima za gostovanje u Južnoj Africi", rekao je pred polazak iz Beograda selektor Radomir Antić.

"Vikend je samo učvrstio opredeljenja stručnog štaba, vezanih za tim koji bi trebalo da zaigra u sredu. Tu pre svega mislim na dva gola Miloša Ninkovića u kijevskom Dinamu, koji će, konačno, biti u prilici da zaigra za nacionalni tim na svojoj poziciji. Naravno, obradovao me i gol Gojka Kačara, ali to ni ni najmanje nije iznenadilo. To je Gojko! I on će sada biti bliže napadačima, bliže golu rivala, jer je tu izuzetno produktivan", naglasio je selektor Antić.

Nikola Žigić je u pripremnim mečevima koje je odigrao u dresu Valensije pokazao da u odličnoj formi čeka novu sezonu.

"Golovi su moj posao. Bilo ih je u Valensiji, nadam se da će ih biti i u dresu reprezentacije. Ovo gostovanje nije baš došlo u povoljnom trenutku, dug je put, a dosta igrača je još u fazi priprema. Ipak, profesionalci smo i ostaje obaveza da se u svakoj utakmici pokažemo u najboljem svetlu i, ako je moguće, pobedimo", rekao je Žigić.

U ime debitanata govorio je vezista Partizana, Radosav Petrović:

"Od mnogo burnih dešavanja u Partizanu proteklih dana, nisam baš stigao mnogo da razmišljam o pozivu selektora Antića. Sam poziv doživljavam kao osvojen važan trofej u karijeri. A potrudiću se da i na terenu pokažem ono što se od mene očekuje."

Aleksandar Luković najavljuje da će put u Južnu Afriku biti samo probni let...

"Sada ćemo biti kratko na tlu Južne Afrike, a sledeće godine nadam se mnogo, mnogo duže - rekao je prvotimac Udinezea. - Iskreno, u fudbalu, reprezentaciji posebno, odavno nema prijatenjskih i zvaničnih utakmica. Sve je to isto, uvek si obaveza da daš maksimum i pokušaš da pobediš. Znamo o rivalu sasvim dovoljno da oprez bude podignut na maksimum, a motiv kao da se igra kvalifikaciona utakmica", zaključio je Luković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve