Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.07.2009.

20:38

Partizan rutinski u Rilu - 4:0

Fudbaleri Partizana rutinski su kao gosti pobedili velškog prvaka Ril 4:0, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelci za prvaka Srbije bili su Mladen Krstajić u 17, Kleo u 19, Lamin Dijara u 45. i Nenad Đorđević u 69. minutu. Revanš u Beogradu igra se 21. jula, mada je izvesno da neće imati preveliki takmičarski značaj. Žreb za treću rundu kvalifikacija zakazan je za petak, 17. jul. U utorak su odigrana još četiri meča kvalifikacija, a 12 utakmica zakazano je za sredu.

Crno-beli su na severu Velsa odigrali rutinski i bez mnogo izgubljene energije praktično su obezbedili prolazak u narednu rundu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Posle početnog ispitivanja snaga, tokom kojeg je Ril zgusnutom odbranom zatvorio puteve ka Kendalu, Partizan je prelomio meč u sto sekundi.

U 15. minutu Lamin Dijara je protrčao kroz sredinu odbrane protivničkog tima, srušen je na samoj ivici šesnaesterca, a Krstajić iz slobodnog udarca lako savladao golmana velškog kluba.



Već u sledećem napadu ka golu Velšana Brana Ilić je prošao po desnoj strani i centrirao, a Kleo je na sedam metara stigao do lopte ispred Dijare i rutinski postigao prvi takmičarski gol za Partizan.



U poslednjim trenucima prvog dela Partizan je postigao i treći gol – raspoloženi Brana Ilić izbacio je jednog igrača i sa 20 metara pogodio prečku. Lopta se odbila na suprotnu stranu do Tomića, koji je asistirao Dijari, a ovaj iz lake pozicije teći put pogodio mrežu velškog prvaka.

Drugo poluvreme počelo je opuštenijom igrom Partizana, pa je Mladen Božović u jednoj situaciji morao da atraktivnom intervencijom sačuva svoju mrežu.

U 69. minutu Partizan je poveo 4:0 - Tomić je sa desne strane izveo korner, a Đorđević bez skoka sa osam metara pogodio mrežu.



Finiš je pripao domaćinu, koji je imao nekoliko opasnih prekida, ali nije uspeo da ugrozi Božovića.

Stadion: Belvi, Ril. Strelci: Krstajić 17, Kleo 19, Dijara 45, Đorđević 69

Sudija: Sesar Munjis Fernandes (Španija). Žuti kartoni: Šerbon, Vilijams, Koneli (svi Ril).

Ril: Kendal, Nejlor, Stouns, Horan, Strong, Li, Oven, Holden, M.Vilijams, (Hant 55), Šerbon (Koneli 71), Roberts.

Partizan: M.Božović, Stevanović (Knežević 72), Gavrančić, N.Đorđević, Krstajić, Petrović, Moreira, Tomić (Vujović 72), Ilić, Dijara, Kleo (Bogunović 82).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve