Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.07.2009.

12:19

Oven želeo da se vrati u Liverpul

Prema pisanju britanskih medija, Majkl Oven se nadao da će se vratiti u Liverpul, pre nego što je na kraju potpisao ugovor sa Mančester Junajtedom.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Oven je navodno bio spreman da se vrati na Enfild za daleko manju platu od one koje inače prima. „News of the World“ tvrdi kako bi 29-godišnji centarfor igrao za Liverpul i za „samo“ 25.000 funti nedeljno. Ipak, menadžer ’crvenih’ Rafael Benitez nije bio spreman da se kocka sa igračem koga su tokom cele karijere pratile ozbiljne povrede.

Prema navodima, Španac je takođe bio zabrinut da bi Ovenov povratak uznemirio navijače Liverpula, od kojih mnogi nisu mogli da oproste prelazak svog ljubimca u redove Real Madrida 2004. godine.

Oven je tada prešao u Madrid za sumu od 12 miliona evra uz izgovor kako „želi da se bori za trofeje“, ali je u nastavku karijere uspeo da osvoji samo Intertoto kup sa Njukaslom pre tri godine.

Istovremeno, animozitet sa delom Liverpulovih navijača pojačao se nakon što su ’crveni’ osvojili titulu prvaka Evrope već naredne sezone po Ovenovom odlasku.

Takođe, bivši igrač Njukasla je maksimalo odlagao odlazak u Karington na medicinski pregled za Mančester Junajted u nadi da će ponuda Liverpula u međuvremenu da se pojavi.

Ipak, ’crveni’ nisu bili zainteresovani tako da je Oven napravio jedno od najvećih iznenađenja u poslednjih nekoliko godina prelaskom u redove najvećeg rivala kluba u kome je proveo dvanaest godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu