Nova vest
Fudbal

Petak, 26.06.2009.

23:52

Ronaldo i zvanično u Realu

Real Madrid saopštio je da je postigao konačan dogovor s Mančester junajtedom o transferu Kristijana Ronalda, koji je pristao da potpiše šestogodišnji ugovor.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Real Madrid i Mančester junajted potpisali su konačnu verziju ugovora, a transfer će biti realizovan 1. jula. Ronaldo će narednih šest godina biti igrač Reala, a 6. jula pojaviće se na stadionu Santjago Bernabeu", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Reala.

Britanska televizija Skaj javila je da će, suprotno praksi u poslednjih nekoliko godina u svetskom fudbalu, Madriđani 1. jula uplatiti celu sumu od 94 miliona evra na račun Mančester junajteda.

Kupovinom Ronalda, ekipa Reala postavila je novi svetski rekord u visini transfera.

Iako zvanično nije saopšteno koliko će zarađivati u Realu, televizija Bi-Bi-Si javila je da će Ronaldova godišnja plata iznositi oko 13 miliona evra.

Pre Ronalda, novi predsednik Reala Florentino Peres doveo je u Madrid i Brazilca Kaku, koji je prethodnih šest sezona igrao za Milan, a taj transfer iznosio je 65 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve