Nova vest
Fudbal

Subota, 02.05.2009.

19:55

Remi Zvezde na Karaburmi

Fudbaleri OFK Beograda i Crvene zvezde igrali su 1:1, u 29. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Brazilac Kleo postigao je vodeći gol za Zvezdu u 83. minutu, ali je drugi remi istih rivala na karaburmi ove sezone obezbedio Aleksandar Ignjovski tri minuta pre kraja. Zvezda je prišla Vojvodini na bod razlike u borbi za drugo mesto, OFK beograd je zadržao dva boda prednosti u odnosu na poslednji Banat.

Zvezda je meč na Karaburmi počela bolje, tokom prvih 15 minuta vršila pritisak i stvorila nekoliko poluprilika. Domaćin je uzvratio sa dva uzastopna pokušaja Milića, čija dva udarca u razmaku od pet minuta zaustavlja Stamenković.

Inicijativa gostiju potrajala je do samog kraja utakmice, ali su prave šanse viđene tek u završnih 20 minuta.

Najpre je u 73. minutu Koroman asistirao Umaruu, koji šutira pravo u golmana Šaranova, da bi četiri minuta kasnije akcija istih igrača zaustavljena kad je Umaru bio pred praznim golom, jer je pomoćni sudija pokazao ofsajd Koromana.

Ipak, u 83. minutu domaća odbrana nije imala rešenje – Milijaš je poslao loptu za Koromana, koji je posle dobrog driblinga na levom krilu centrirao za Klea, a Brazliac postiže deveti gol u sezoni.

Ipak, Zvezda ni ovog puta nije pobedila na Karaburmi – četiri minuta kasnije su rezervni igrači Jevtić i Nuhi pripremili priliku za Ignjovskog, omadinskog reprezentativca Srbije, koji je i drugom večitom rivalu postigao gol za samo sedam dana.

U ostatku utakmice obe ekipe imale su po jednu dobru priliku – Umaru je glavom sa peterca šutirao u golmana, a Jevtić je umalo iskoristio to što su svi Zvezdini igrači krenuli napred, ali je Stamenković bio brži.

Stadion: Omladinski. Gledalaca: 2500. Sudija: Dragomir Stanković, pomoćnici: Radovan Stepanović i Saša Živković.

OFK Beograd: Šaranov, Skopljak, Bratić, Jolović, Stanković (Todorović 91), Ignjovski, Adamović, Beljić, Jevtić (Jelić 57), Osmanagić, Milić (Nuhi 81).

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tutorić (Some 90), Pejčinović, Gvozdenović, Aval Isah, Milijaš, Koroman, Parker (Šišić 46), Abubakar, Kleo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu