Nova vest
Fudbal

Subota, 25.04.2009.

20:35

Runi i Ronaldo pregazili Totenhem

Mančester junajted savladao je Totenhem sa 5:2 u poslednjoj utakmici u subotu u 34. kolo Premijer lige iako je nakon prvih 45 minuta gubio 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Totenhem je i pored ofanzive Junajteda prvi došao do gola preko Benta u 29. minutu, a samo tri minuta kasnije Modrić je povećao na 2:0. Ipak, Junajted je u drugom delu odigrao fantastično i preko sjajnih Runija, Ronalda i Berbatova potpuno preokrenuo rezultat i došao do nove pobede. Vejn Runi je postigao dva gola i asistirao kod dva, a Ronaldo je takođe dva puta pogodio.

Mančester je tokom celog prvog poluvremena kontrolisao igru i pokušavao da savlada Gomeza ali je Totenhem postizao pogotke. ’Spursi’ su poveli u 29. minutu preko Darena Benta koji je iskoristio slabu procenu Nemanje Vidića i lošu reakciju Rija Ferdinanda i savladao Edvina Van der Sara. Samo tri minuta kasnije ’pevci’ dolaze do drugog gola, nakon što se Luka Modrić sjajno snašao u šesnaestercu i zakucao loptu u gol Junajteda.

Najbolju šansu za ’crvene đavole’ imao je Kristijano Ronaldo u 38. minutu. Portugalac je izveo slobodan udarac iz kojeg je drugi put na meču pogodio živi zid ali uspeo da zahvati odbijenu loptu koja bi završila u desnim rašljama da je nije sjajno zaustavio brazilski golman na golu Totenhema.

U drugom poluvremenu Mančester je krenuo sa tri napadača jer je Karlos Tevez ušao u igru umesto Nanija. Apsolutna ofanziva se isplatila u 57. minutu kada je nakon jedne odlične akcije Karik ušao u šesnaesterac, a golman Totenhema ga oborio i dobio žuti karton. Siguran realizator sa penala bio je Ronaldo koji je šutirao po sredini gola i prevario Gomeza.

Gol Ronalda sa penala kao da je dao krila Junajtedu, a srušio igru Totenhema, jer je domaći tim u narednih deset minuta postigao još tri gola, a dominirao je Vejn Runi. Popularni 'Vaza' je prvo nakon pasa Berbatova ušao u šesnaesterac i loptu poslao kroz noge Vedrana Ćorluke, a pored Gomeza. Minut kasnije Runi je sjajno ubacio loptu sa leve strane, a Ronaldo glavom preokrenuo na 3:2, a Totenhem je potpuno dotukao Runi u 71. minutu svojim drugim golom nakon centaršuta Ronalda. Runiju je šut blokirao Ćorluka ali je Hrvat ipak ušao u gol zajedno sa loptom.

Ipak, Mančester Junajted i Runi tu nisu stali. Osam minuta posle četvrtog gola Runi je ponovo sjajno probio po levoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor gde je Berbatov šutirao glavom, Gomez odbranio, ali je Bugarin iz drugog pokušaja uspeo da postigne gol protiv bivšeg kluba.

Slična utakmice ova dva tima viđena je u sezoni 2001/2002 kada je Totenhem na ’Vajt Hart Lejnu’ na poluvremenu vodio sa 3:0, a Mančester u drugom periodu za svega desetak minuta preokrenuo rezultat i na kraju slavio sa 5:3.

Mančester Junajted je nakon ove pobede zadržao tri boda prednosti nad Liverpulom koji je u 34. kolu takođe zabeležio pobedu. Međutim, 'crveni đavoli' i dalje imaju jednu utakmicu manje u Premijer ligi.

Pogledajte golove sa 'Old Traforda':

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu