Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.03.2009.

23:43

UEFA:Verder i Marsej u četvrtfinalu

Fudbaleri Verdera i Olimpik Marseja prvi su četvrtfinalisti UEFA kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Verder je u osmini finala bio bolji od francuskog Sent Etjena sa ukpnih 3:2. Prvi meč u Bremenu ekipa Tomasa Šafa dobila je sa 1:0, a duel u Francuskoj završen je sa nerešenih 2:2. Mnogo više drame bilo je u Amsterdamu gde je Marsej tek nakon produžetaka izbacio domaći Ajaks. Na prvoj utakmici u Marseju domaći je pobedio 2:1, a pošto je posle 90 minuta revanša Ajaks vodio istim rezultatom igralo se dodatnih pola sata.

Gol za prolaz Marseja postigao je Jamajčanin Mirs u 109. minutu. Holanđani su poveli u 33. minutu golom Enoha, a već dva minuta kasnije izjednačio je Nijang. Nadu domaćinu doneo je reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani 15-ak minuta pre kraja, ali u produžetku je francuski predstavnik bio uspešniji.

Na meču Sent Etjen – Verder sve je praktično bilo rešeno posle 45 minuta revanša. U prvom meču Verder je slavio sa minimalnih 1:0, a nakon golova Predla u šestom i Pisara u 28. minutu gosti iz Nemačke imali su velikih 3:0 ukupno.

U drugom delu Sent Etjen uspeo je da postigne dva gola, ali za prolaz dalje bila su mu potrebna četiri. Strelci su bili Benaluan u 64. i Graks u poslednjem minutu meča.

Otali revanš mečevi na programu su u četvrtak:

Verder – Sent Etjen 1:0 (drugi meč 2:2)
Olimpik Marsej – Ajaks 2:1 (drugi meč 2:2)
Dinamo Kijev – Metalist Harkov 1:0
CSKA – Šahtjor 1:0
Hamburg – Galatasaraj 1:1
Pari Sen-Žermen – Braga 0:0
Udineze – Zenit 2:0
Mančester Siti – Olborg 2:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu