Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.03.2009.

15:58

Jokanović: U Jagodini bez opuštanja

Fudbaleri Partizana gostuju u sredu (14,45h) u Jagodini u 21. kolu Jelen Super lige.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Pred prvo gostovanje u tom gradu u istoriji kluba, trener 'crno-belih' Slaviša Jokanović nada se da će navijači zapamtiti taj meč po pobedi njegovog tima. "Mi ulazimo u tu utakmicu kao favoriti, ali nas tamo očekuje teška utakmica, rovovska borba u kojoj će Jagodina pokušati da nas ugrozi iz kontranapada. Naš cilj je osvajanje 3 boda, kao i uvek", kaže Jokanović.

Partizan je prošlog vikenda povećao prednost nakon pobede nad Čukaričkim, a zahvaljujući novom gubitku bodova Vojvodine i Crvene zvezde. Jokanović međutim upozorava da njegov tim ne bi smeo da se opušta uprkos ubedljivoj prednosti na vrhu Jelen Super lige.

"Nikako ne smemo ući prepotentno u utakmicu. Već sam to jednom prilikom rekao, ali ću opet ponoviti - prepotentnost je jedna ozbiljna bolest. Do uspeha ćemo doći ako sve vreme budemo mentalno spremni, onako kako smo to bili u drugom poluvremenu protiv C. zvezde, čitavu utakmicu u Ivanjici, kao i najveći deo vremena tokom meča protiv Čukaričkog."

"Bodovna prednost od 8 i 9 bodova nad najbližim pratiocima ne sme da nas uljujka i da sutra uđemo relaksirani u utakmicu", izjavio je Jokanović na konferenciji za novinare u Humskoj.

Trener Partizana moći će u Jagodini da računa na sve igrače, uključujući i Ivana Obradovića, koji se vraća posle suspenzije zbog žutih kartona.

Jedini prethodni duel Partizana i Jagodine, odigran u prvom delu sezone u Beogradu završen je pobedom beogradskog kluba sa 2:0.

"Radije bih primio trofej u maju"

Slaviša Jokanović nagrađen je u ponedeljak trofejom za najboljeg trenera u Srbiji za 2008. godinu, ali se nije pojavio na dodeli nagrada u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.

'Izvinjavam se još jednom svakome koga sam eventualno uvredio svojim nepojavljivanjima povodom dodele tog prizanja. Ja sam juče u tom terminu imao zaista veoma važan trening sa ekipom posvećen pripremi utakmice u Jagodini. Biće mi mnogo draže da se sa nekim trofejima slikam u maju mesecu a ne sada. A to da li i koliko ja poštujem Fudbalski savez ove zemlje dovoljno govore sledeće činjenice: Ja sam bio državni reprezentativac moje zemlje u mlađim kategorijama, potom sam punih 12 godina bio član reprezentativnog „A“-tima, a nakon završetka sopstvene igračke karijere sam bio i predstavnik tog istog saveza u međunarodnim komisijama", rekao je Jokanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu