Nova vest
Fudbal

Subota, 14.02.2009.

22:04

Kraj Barselonine serije

Betis je u Sevilji prekinuo seriju Barselone od deset uzastopnih pobeda osvojivši bod (2:2), a heroj utakmice bio je golman domaćih portugalac Rikardo.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Fudbaleri Betisa su sjajno počeli utakmicu povevši sa 2:0. Prvo ih je u 18. Meli doveo u vođstvo, a sedam minuta kasnije Gonzales je udvostručio prednost. Ipak, Barselona dolazi do remija nakon deset uzastopnih trijumfa golovima Etoa u 45. i 85. minutu. U drugom meču Deportivo i Osasuna su igrali bez golova, dok poslednji meč igraju Valensija i Malaga

Neposredno pre kraja poluvremena Barselona uspeva da postigne pogodak nakon nekoliko promašaja. Eto je izveo penal, Rikardo odbranio ali je Kamerunac bio najbrži postigavši prvi pogodak za Katalonce na utakmici.

U drugom poluvremenu redale su se prilike za Barselonu ali je Rikardo fantastično branio. S druge strane Oliveira je imao idealnu priliku za gol kada je nakon jedne kontre sam izašao ispred Valdeza ali je šutirao direktno u golmana Barse. Ipak, Barsa dolazi do izjednačenja preko najbojleg strelca lige Samjuela Etoa koji je drugi gol na meču postigao sjajnim udarcem sa oko 13 metara.

Katalonci su i dalje ubedljivo prvoplasirani na tabeli ali Real Madrid konačno ima priliku da pobedom nad Sportingom u Hihonu smanji tu prednost na deset poena.

U poslednjoj utakmici u subotu Valensija i Malaga su podelili bodove. David Vilja je sjajnim golom iskosa sa leve strane u 53. minutu doveo "slepe miševe" u prednost, ali je Albiol autogolom u 59. obezbedio bod Malagi.

Subota:
Betis – Barselona 2:2 (2:1)
Meli 18, Gonzales 25 – Eto 45, 85
Valensija – Malaga 1:1 (0:0)
Vilja 53 - Albiol 59ag
Deportivo – Osasuna 0:0

Nedelja:
Sporting Hihon – Real Madrid
Rasing – Viljareal
Numansija – Maljorka
Atletik Bilbao – Rekreativo
Almirija – valjadolid
Espanjol – Sevilja
Atletiko Madrid - Hetafe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu