Nova vest
Fudbal

Subota, 24.01.2009.

16:32

Partizan pobedio Red Bul 4:2

Fudbaleri Partizana pobedili su u subotu austrijski Salcburg sa 4:2 na prijateljskoj utakmici u turskom Beleku.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Strelci za Partizan bili su Adem Ljajić u 11, Ljubomir Fejsa u 41, Lamin Dijara u 43. i Vašington da Silva u 90. minutu. Brazilskom napadaču to je bio i prvi gol u dresu "crno-belih", pošto je u Partizan stigao u zimskom prelaznom roku.

Golove za Salcburg, biši klub bivšeg kapitena Partizana Saše Ilića, postigli su Marko Janko u 25. i Bari Opdam sa penala u 33. minutu.

Meč sa Salcburgom bio je prva Partizanova trening utakmica u zimskoj pauzi. "Crno-bele" u utorak 27. januara očekuje duel sa prvakom Rumunije Klužom i u petak sa poljskim Belhatovom.

Partizan
I poluvreme (4-2-3-1): Mladen Božović, Stevanović, Knežević, Gavrančić, Obradović, Žuka, Fejsa, Ljajić, Moreira, Ilić, Diara.
II poluvreme (4-1-3-2): Darko Božović, Stević, Jovanović, Kosorić, Brezančić, Petrović, Pereplotkins, Tomić, Bogunović, Dos Santos (od 75. Vujović), Vašington.

Red bul Salcburg
I poluvreme (4-4-2): Gustafson, Bodnar, Sekagija, Gerčaliju, Ježek, Opdam, Pitak, Busaidi, Lajtgeb, Cikler, Janko.
II poluvreme: Arzberger, Čoi, Ilsanker, Gerčaliju, Kovač, Opdam, Ebster, Mahop, Nelis, Fonlanten, Janoko.

Trener Partizana Slaviša Jokanović ukazao je poverenje u prvom poluvremenu uglavnom standardnim prvotimcima, a drugo poluvreme izveo je potpuno novi sastav na teren. Austrijanci se nalaze u završnoj fazi priprema i već u utorak se vraćaju u Austriju, pa se očekivalo da svojom svežinom mogu da zadaju dosta problema crno-belima. Međutim, i u prvom i u drugom poluvremenu, prvak Srbije odigrao je taktički odlično i u većem delu meča neutralisao je napade Salcburga.

U prvih 20-ak minuta meča Partizan je krenuo odlično, spustio loptu na zemlju, pasovima osvajao teren, pa su Austrijanci pokušavali dugačkim loptama, što im je i nekoliko puta i uspevalo.

Već u 5 minutu ubačena je dugačka lopta u kazneni prostor, Janko se bacio unazad na Gavrančića, obojica su pali, a sudija je pokazao na penal. Janko je uzeo loptu, prevario Božovića, ali je lopta otišla tik pored leve stative golmana. Ubrzo je i Cikler oprobao udarac sa 16 metara, ali Božović je bio siguran.

A onda je usledila izanredna akcija Partizana, Dijara je odlično odigrao na stranu do Ilića, ovaj je sa leve strane centrirao po zemlji, Diara je propustio loptu, a Ljajić je sačekao na drugoj stativi i gurnuo u gol. Iz jedne naoko bezopasne situacije, posle dugačke lopte, u kaznenom prostoru Partizana posle brojnih odbitaka, lopta dolazi do usamljenog Janka, koji je pogodio za 1:1.

U 33. minutu posle kornera za Partizan, Austrijanci izbijaju loptu i kreću u kontru, lopta je otišla iza leđa odbrane, a Janka obara Srđa Kneževića. Novi penal, koji ovog puta Opdam pretvara u vođstvo od 2:1.

U 40 minutu Moreira fenomenalno asistira Dijari, ali ga golman ruši za novi penal. Loptu uzima Fejsa i zakucava je u gol za 2:2. Samo dva minuta kasnije Moreira maestralno ubacuje loptu Dijari, koji vešto vara golmana i pogađa za 3:2.

U drugo poluvreme, oba tima su ušla sa kompletno novim sastavima, i kada se očekivao znatno slabiji meč, momci iz obe ekipe pokazali su da sa pravom nose dresove dva eminentna kluba. Igralo se brzo, zaktički zrelo, sa puno trčanja, šuteva, prekida, driblinga i dosta skokova posle prekida. Prijatno je iznenadio Washington, koji je kod svakog prekida dominirao.

Salcburg je imao dve, tri poluprilike, jednom je i Niko Kovač pogodio stativu, a u 81. minutu Nelis je bio sam pred Darkom Božovićem, šutirao je iz prve, ali je golman partizan fenomenalno nogom izbio loptu sa gol linije.

Kazna je stigla u 90. minutu, kada je posle razmene pasova nekoliko igrača Partizana, lopta došla do Vujovića, koji je centrirao na drugu stativu za Washingtona, koji je glavom loptu spustio u gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu