Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.11.2008.

23:42

D: Pobede Liverpula i Atletika

U grupi D poznati su učesnici osmine finala Lige šampiona. Liverpul i Atletiko su novim pobedama prošli u drugu fazu.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Liverpul je na Enfildu minimalnim rezultatom savladao Marselj golom Džerarda u 23. minutu. Atletiko je sa 2:1 bio bolji od PSV-a. Golove za Madriđane postigli su Simao i Rodrigez, dok je gol za goste postigao Kovermans. U poslednjem kolu biće odlučeno ko će nastaviti takmičenje u Kupu Uefa. Prednost će u slučaju istog broja bodova imati Olimpik, koji je u međusobnom duelu bio bolji od PSV-a.

U Madridu je domaća ekipa već posle 27 minuta igre imala veliku prednost. Prvi gol postigao je Simao. Sa desne strane prošao je Seitaridis uputio centaršut, prvi pokušaj Simaa odbranio je Iskason, ali se lopta ponovo odbila do istog igrača i ovoga puta nije bilo spasa. Samo 13 minuta kasnije odbrana PSV-a nije uspela da izbaci loptu iz šesnaesterca, ona je došla do Maksija Rodrigeza koji ju je smestio u mrežu. Nažalost Madriđana na tribinama nije bilo nikoga ko bi se radovao njihovim golovima.

Konačan rezultat postavio je Kovermans u 47. minutu igre. Izveden je korner sa desne strane lopta je pala ispred Kovermans , koji je lako savladao Kupe. Naš reprezentativac Danko Lazović odigrao je ceo meć.

Liverpul je već u prvom poluvremenu završio posao sa gostoma iz Francuske. Prvu šansu na meču imao je domaći tim. Kajt je prošao po desnoj strani uputio loptu ka Toresu u kazneni prostor, ali je Zubar uspeo da je petom „skine“ ispred Španca. Ponovo su isti igrači kombinovali u 22. minuu, ali je lopta završila u korneru.

Džerard ga je loše izveo, ali se lopta ponovo odbila do njega. Ni ovoga puta nije bila dovoljno dobra i odbrana ju je izbacila iz opasne zone. Do nje je došao Arbeloa vratio je u šesnaesterac gde je bio potpuno sam Stiven Džerard. Prošao je pored Mandande i postavio konačan rezultat.

U poslednjem kolu sastaju se PSV-Liverpul i Marselj- Atletiko.

Tabela:

Atletiko 11
Liverpul 11
Marselj 3
PSV 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu