Nova vest
Fudbal

Subota, 04.10.2008.

12:14

Stojković najbolji trener Džej lige

Dragan Stojković Piksi biće proglašen za najboljeg trenera u japanskoj Džej ligi.

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Do kraja japanskog šampionata ostalo je još sedam kola, a Stojković je u debitanskoj sezoni, već sada, na osnovu glasova iz svakog kola, obezbedio titulu najboljeg trenera. Stojkovićeva Nagoja već dugo drži čelnu poziciju na tabeli. Trenutno je na deobi prvog mesta, sa Kašimom, sa po 49 bodova, a blizu vrhu su i Oita, sa 48, Urava i Kavasaki, sa po 46, i Tokio, sa 45.

"Izvesno je da će Piksi biti laureat, ali on je na nagrade navikao i dok je igrao za Nagoju. U Japanu se ocenjuju i igrači i treneri. I dok se za najboljeg fudbalera vodi žestoka bitka, Piksi je pitanje pobednika davno rešio. Naime, Nagoja je skoro čitavo prvenstvo na vrhu tabele, igramo zaista dobro, pravo smo osveženje i veliko iznenađenje, ako se zna da je minule godine grcala u donjem domu. Pa, kada je tako, onda je i normalno da Stojković bude trener broj jedan", izjavio je za "Novosti" Boško Đurovski, Stojkovićev pomoćnik na klupi Nagoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu