Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.09.2008.

02:02

Pobede Reala, Viljareala, i Barse

Fudbaleri madridskog Reala zabeležili su u subotu još jednu pobedu u gostima, i tako stigli na drugo mesto na tabeli. Madriđani su slavili protiv Betisa sa 2:1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U preostala dva meča Primere odigrana u subotu, Barselona je, kao i Real, u samoj završnici uspela da savlada Espanjol u lokalnom derbiju na Monžuiku sa 2:1, dok je Viljareal, takođe u gostima, slavio protiv Sportinga iz Hihona sa 1:0.

Šampion Španije nastavio je da pruža dobre partije i da se sigurno penje ka vrhu tabele. U veoma napetom meču protiv kod kuće veoma neugodnog Betisa, uspeli su da povedu već u 19. minutu preko Gabrijela Hajncea, posle slobodnog udarca Rafaela Van Der Varta. Mladi Holanđanin, koji je, pored Rubena De La Reda i Arjena Robena bio zadužen za kontrolisanje sredine terena, ponovo je bio među najistaknutijim igračima na terenu, i odličnim pasovima je zadavao muke domaćinu. Betis je posle primljenog gola počeo da vrši ozbiljan pritisak, koji je urodio plodom pošto je Marselo u 52. minut isključen zbog drugog žutog kartona i faula u šesnaestercu.

Serhio Garsija nije mogao da savlada Kasiljasa iz penala, ali je Betis više sreće imao odmah posle odbrane Španca, što je domaćinu donelo izjadnačenje. Sreća Betisa nije trajala dugo, pošto je upravo Serhio Garsija isključen u 81. minutu, a Real je svom snagom krenuo na pobedu.

Kao što to obično biva u slučaju madridskog kluba, kad god je preko potrebno da se postigne gol u završnici meča, tu se nađe i Rud Van Nistelroj. Holanđanin je iskoristio kontru u 90. minutu, ne bi li matirao Kasta, i tako obezbedio sva tri boda za svoj tim.

Meč u Kataloniji obeležilo je katastrofalno suđenje Medine Kantaleha, ali i dobra defanziva domaćina. Iako su gosti bili veoma razigrani, Barseloni je u prvom poluvremenu na Monžuiku malo toga išlo od ruke. Espanjol je, protivno svojoj standardnoj igri, krenuo izuzetno ofanzivno od samog početka, što je, nakon histerije u šesnaestercu i faula Luisa Garsije nad Valdesom, ipak rezultovalo golom Koroa u 20. minutu. Gosti su uporno napadali i dominirali, ali do poluvremena novog gola nije bilo. U 45. minutu situacija se promenila, pošto je Nene isključen zbog drugog žutog kartona.

Gosti su nastavili da vrše pritisak, što im se isplatilo tek u 76. minutu, pogotkom Tijerija Anrija. Espanjol je potom prešao u potpuno defanzivnu igru, ali im ni to nije pomoglo da spasu bod, pošto je Pareha svega dva minuta pred kraj meča faulirao Etoa, koji je izborio penal. Leo Mesi je bio siguran sa bele tačke, tako da su gosti otišli kući sa tri boda, i trećim mestom na tabeli.

Viljareal na gostovanju u Hihonu nije imao većih problema, uprkos ozbiljnim prilikama i ofanzivnoj igri domaćina. Golom Rosija u 64. minutu obezbedili su sebi pobedu, i trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli sa 12 bodova.

U nedelju će se odigrati sledeći mečevi:

Numansija-Osasuna
Rasing-Majorka
Atletik Bilbao-Hetafe
Almerija-Rekreativo
Malaga-Valjadolid
Valensija-Deportivo
Atletiko-Sevilja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve