Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.09.2008.

15:29

Saslušani Tana i Ivić

Čelnici FK Crvena zvezda Dan Tana i Ilija Ivić saslušani su u OUP-u Savski Venac u 'slučaju majice'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Saslušanje Tane i Ivića trajalo je oko 5 sati, od 10 do 15 časova, a VD predsednika beogradskog kluba i sportski direktor napustili su zgradu OUP-a bez ijednog komentara, seli u automobil i napustili mesto događaja, iako su okupljeni novinari satima čekali da im se neko obrati. Sve što su naši novinari na licu mesta uspeli da saznaju je da će se Crvena zvezda oko celog slučaja javnosti obratiti putem saopštenja.

Podsetimo da je Tana izjavio da su pre meča sa Jagodinom trojica neidentifikovanih navijača bili u njegovoj kancelariji i zahtevali da igrači nose majice sa likom Uroša Mišića, koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije Nebojše Trajkovića.

Tana je to odbio, a onda su po njegovim rečima, navijači pretili da će izazvati prekid utakmice i pri izlasku iz prostorije razbili vazu sa cvećem.

Bez odluke o kazni za Crvenu zvezdu

Disciplinski organi Zajednice klubova Superlige i Fudbalskog saveza Srbije još nisu doneli odluku o eventualnom kažnjavanju Crvene zvezde i njenih fudbalera zbog incidenta na utakmici protiv Jagodine.

Generalni sekretar Zajednice klubova Superlige Miodrag Janković saopštio je da Crvena zvezda još nije dostavila sve tražene izjave, ali se očekuje da će "crveno-beli" to uraditi u toku dana.

Za petak je zakazan zajednički sastanak Odbora za hitna pitanja FSS i Upravnog odbora Zajednice klubova Superlige. Očekuje se da bi posle tog sastanka mogla da bude saopštena odluka o kažnjavanju Crvene zvezde.

Navijači "crvemo-belih" su na utakmici Kupa Srbije u Nišu dodatno otežali položaj kluba, jer su isticanjem više transparenata sa neprihvatljivim sadržajem primorali delegata da dva puta prekine susret dok oni ne budu uklonjeni.

S obzirom da se radilo o kup takmičenju, taj slučaj je u nadležnosti disciplinskog sudije FSS Slobodana Pajovića, koji će se oglasiti kada dobije izveštaje zvaničnih lica sa utakmice.

Ministarstvo traži najstrože kazne

Predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije razgovarali su sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem o dešavanjima na utakmici Crvena zvezda - Jagodina, a u saopštenju kabineta ministarke Snežane Samardžić - Marković navodi se da Ministarstvo omladine i sporta zahteva najstrožije kazne za učesnike tog ispada.

U saopštenju se dodaje da bi o celom slučaju Fudbalski savez Srbije trebalo da donese odluku u skladu sa svojim propisima i preporukama Međunarodne fudbalske federacije u Evropske fudbalske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu