Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.08.2007.

13:57

Dragutinović za B92: "Teško je..."

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaler Sevilje Antonio Puerta i dalje se nalazi u kritičnom stanju posle kolapsa koji je doživeo na utakmici Sevilja – Hetafe. Brzom reakcijom Ivice Dragutinovića i medicinskog osoblja španskog kluba, Puerta je nekako pridignut na noge, ali je izlazak sa stadiona tek doneo pravu dramu. Momak koji je postao starter osvajača kupa UEFA i Španije, doživeo je na putu za bolnicu još tri srčana udara i trenutno je prikačen na aparate u kritičnom stanju u bolnici u Sevilji.

Ivica Dragutinović koga su španski mediji označili čovekom koji je brzom reakcijom sprečio smrt saigrača još na terenu,za B92 kaže da su fudbal, AEK i Liga šampiona, pobeda nad Hetafeom trenutno u drugom planu:

"Nikome nije lako da vidi takvu sliku. Znamo i od ranije da su pojedini igrači izgubili život na terenu. To se dešavalo i u subotu u Sevilji, na našu nesreću u pitanju je naš saigrač i drugar, i na prvom mestu sportista, bez obzira iz kog je kluba. Naš saigrač Puerta je doživeo tu tragediju. Ja sam nekako kao najbliži, prvi shvatio šta se dogadja. Na prvom mestu bilo je važno da se ne uguši. Po rečima doktora to sam uradio kako treba i to mi je najvažnije jer mu je to praktično spasilo život na terenu".

Medjutim, borba fudbalera koji treba sledećeg meseca da postane otac za "goli" život – i dalje traje:

"Njemu je od stadiona do bolnice četiri puta stalo srce, i doktori su uspevali da ga reanimiraju. Njegovo stanje se menja, danas je teže, on je još uvek na aparatima u komi, mi se nadamo da će izdržati, da će ponovo biti dobro".

O dobrom startu sezone i iskušenju u Atini trenutno niko ne razmišlja:

"Ljudski je da nam je fudbal trenutno u drugom planu. O tome niko ne razmišlja, iako nas očekuje važna utakmica za Ligu šampiona. Nešto što je važnije od sporta, rezultata je nečiji život. Najvažnije nam je da čovek ostane živ", kaže Dragutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu