Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.07.2007.

12:22

Mladost Apatin ide u Srpsku ligu?

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Samo šest dana posle odluke uprave Mladosti da taj klub istupi iz Meridijan Superlige zbog finansijskih problema Apatinci su najavili poništavanje takve odluke. U tom slučaju, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije će, u skladu sa propisima, Mladost 'preseliti' dva ranga niže, piše 'Sportski žurnal' od ponedeljka. IO Fudbalskog saveza planira i da pokrene istragu protiv apatinskog kluba, kao i Voždovca zbog pokušaja kupoprodaje mesta u elitnom rangu.

Ukoliko Mladost ipak bude ostala pri odluci o povlačenju iz Superlige, FSS neće preduzimati nikakve dalje akcije jer je takav zahtev podnet na vreme, a Apatinci će se shodno pravilima (kao tim koji zatraži preseljenje u niži rang zbog finansija), sledeće sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbija.

Sastanak IO FSS na kojem će biti odlučeno koji klub će ući u elitnu ligu umesto Mladosti - Voždovac ili Napredak, biće održan u četvrtak.

Prema dosadašnjim propisima to mesto pripalo bi Voždovčanima, ali je FSS najavio izmene pravilnika koje bi trebalo da budu usvojene u sredu, a prema njima odluka o tome ko će biti dvanaesti učesnik MSL biće doneta "vodeći računa o značaju igranja nekog kluba za razvoj fudbala u Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve