Nova vest
Fudbal

Subota, 17.03.2007.

17:50

Poraz Bajerna, gol Krstajića

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

U subotu popodne odigrano je šest mečeva 26. kola Bundes lige, a minhenski Bajern se porazom od Ajntrahta 0:1 znatno udaljio od borbe za šampionsku titulu. Šalke je golom Mladena Krstajića došao do trijumfa nad Štutgartom i ponovo umakao najbližim konkurentima. Volfsburg je savladao Bohuma rezultatom 3:1, a Alemanija je bila bolja od Arminije sa 2:0. Na mečevima Borusija (D) – Nirnberg i Hanover - Hamburg nije bilo golova.

Kuriozitet subotnjih utakmica je da je u prvim poluvremenima postignuto samo dva pogotka, i to od strane Volfsburga. Inače, u Bundes ligi jedan i više golova u prvom poluvremenu padne na 70%  mečeva.

Bajern je, nakon dve pobede i nesrećno ispuštenog trijumfa protiv Verdera, poklekao tamo gde se najmanje očekivalo, u Frankfurtu. Jedini gol na meču delo je Krištofa Projsa u 79. minutu.

Mladen Krstajić postigao je odlučujući gol za Šalke u meču sa Štutgartom u 77. minutu, a prethodno su 'Švabe' propustile nekoliko izglednih prilika, pre svih Tomas Hiclšperger.

Ahen je zabeležio treću uzastopnu pobedu, a žrtva je ovoga puta bila Arminija iz Bilefelda. Domaće je u vođstvo doveo Jan Šlaudraf u 71. minutu, a trijumf je obezbedio Klaus Regehampf iz penala pet minuta kasnije.

Volfsburg je u prvom delu meča stigao do prednosti od 2:0 golovima Isaka Boakjea u 22. i Aleksandera Madlunga u 26. minutu, nadu gostima doneo je sjajni Teofanis Gekas u 66. minutu, ali je sve sumnje oko pobednike otklonio Marselinjo golom sedam minuta pre kraja.

Debi Tomasa Dola na klupi Dortmunda nije protekao idealno, pošto su 'milioneri' na svom Vestfalenu remizirali sa Nirnbergom – 0:0. Hamburg je, nakon četiri pobede u nizu, dva puta odigrao bez golova, ovoga puta sa Hanoverom na strani.

U nedelju su na programu preostala dva meča 26. kola, a na programu su mečevi Bajer (L) – Borusija (M) i Verder – Majnc.

Šalke zauzima lidersku poziciju sa 53 boda, drugi je Verder sa 47 i mečom manje, Štutgart je na trećoj poziciji sa 46 bodova, a Bajern četvrti sa 44.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve