Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.08.2002.

19:20

Partizan - Bajern 0:3 (izvestaj, izjave i fotografije)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beogradski Partizan porazen je u prvom mecu treceg kola kvalifikacija za Ligu sampiona od minhenskog Bajerna rezultatom 3:0. Mec je odigran na prepunom stadionu Partizana, pred 33.000 ljudi. 

Partizan je u prvom delu utakmice bio potpuno ravnopravan, ako ne i bolji rival, a Bavarci su poveli u prvom napadu (u 22. minutu), kada je Tarnat prosao kroz nepazljivu odbranu beogradskog tima i sa 17 metara savladao Radakovica.

Tri minuta kasnije Lazovic promasuje sansu utakmice sa samo tri metra. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, a Mehmet Sol je dobio zuti karton posle pada u sesnaestercu Partizana.

U nastavku je Partizan opet igrao solidno, ali ne previse kreativno, a Bajern cekao svoju sansu. Sansa je stigla u vidu Jensa Jeremisa u 71. minutu. U 75. minutu Igor Duljaj dobija drugi zuti karton i Partizan se lagano seli u Kup UEFA.

Potvrda stize vec posle tri minuta, kada Klaudio Pisaro zakucava loptu u mrezu posle niskog centarsuta sa leve strane. Rezignirani navijaci »crno-belih« poceli su vec tada da napustaju stadion, a oni koji su ostali nisu nista bitno propustili do kraja.

Mec obelezilo i nekoliko incidenata - prvi kada je neko iz publike pre pocetka meca pogodio Olivera kana tvrdim predmetom u glavu, drugi - kada je u glavu tokom drugog poluvremena pogodjen pomocni sudija i treci - kada su navijaci Partizana sa severne tribine gadjali dimnim bombama i manjim predmetima navijace Bajerna koji su se nalazili na zapadnoj tribini.

Sportska redakcija B92.neta takodje zeli da se zahvali svima koji su posetili LIVE PRENOS koji smo vrsili sa stadiona Partizana - za 90.minuta igre vise 1.400 ljudi pratilo je prenos, a oko 400 je ucestvovalo u za tu priliku organizovanom IRC chatu.

Hvala na poverenju, uskoro novi text i audio prenosi!
B92.net

Hicfeld: Partizan bolji od mnogih ucesnika Lige sampiona

Trener Bajerna Otmar Hicfeld bio je zadovoljan posle utakmice:

Komplimenti mojoj ekipi. Dobili smo tesku utakmicu. Imali smo dosta srece jer smo postigli gol u pravom momentu, a posle gola koji je postigao Tarnat, Kan je izvanrednom paradom sprecio izjednacenje. Imali smo dosta problema u defanzivi, jer je Partizan jako dobro igrao prvo poluvreme. U drugom poluvremenu odlucio sam se za drugu taktiku, za sigurniju igru sa namerom da sacuvamo loptu. Uspelo nam je da iz takve igre postignemo i drugi gol, i tada je sve bilo gotovo.

Po meni 3:0 je previsok rezultat, jer je Partizan i kod 2:0 imao dobru igru i nekoliko izglednih sansi. Iako imamo 3:0, igracemo koncentrisano i jako i u revansu, jer je Partizan pokazao da je dobra ekipa

Na pitanje da li je iskren, kada kaze da je Partizan bio ravnopravan i sta je potrebno da klub kakav je Partizan udje u Ligu sampiona, Hicfeld je rekao:

Ja sam o tome pricao sa (menadzerom Bajerna Ulijem) Henesom u toku utakmice na klupi. Partizan je bolja ekipa i od mnogih sa kojima smo igrali u grupi u Ligi sampiona. Nedostaje sreca da se u zrebu dobije neka laksa ekipa nego sto je Bajern, ali video sam da u Partizanu postoji supstanca.

Tumbakovic: Realnost jugoslovenskog fudbala

Trener jugoslovenskog sampiona je na konferenciji za novinare rekao:

Ne znam koliko ima smisla posle odlicne Hicfeldove analize da pricam o utakmici. Jednostavno postoji razlika u kvalitetu. Videli ste, mi smo napravili nekoliko izglednih sansi, i nismo postigli nijedan gol. Bajern je iz 4-5 prilika postigao tri gola. Zato je Bajern velika evropska ekipa. Ovo je nasa surova realnost, mi jednostavno moramo da odigramo vise ovakvih, jakih meceva.

Bilo je mnogo gresaka. To je posledica igara Partizana u domacem sampionatu, gde se te greske ne vide. Moramo da prihvatimo poraz i okrenemo se onome sto je ispred nas.

Tumbakovic nije zeleo da izdvaja pojedince, ali je na konkretno pitanje novinara rekao da su Ilic i Ivic igrali slabije i da je to u mnogome odredilo losiju igru celog tima. Dodao je da ima vremena za pricu o revansu.

Trener »crno-belih« prokomentarisao je izjavu Slobodana Novakovica, u kojoj je najvaljen mec Partizana protiv Radnickog u Valjevu:

Ne znam koliko je posle Bajerna uputno pricati o Obrenovcu i Valjevu.

Na opasku jednog od novinara da su »crno-beli« odigrali dobro, trudili se, i da su zato nagradjeni aplauzom, Tumbakovic je rekao:

To je nasa realnost. Ako je ovo sto smo danas pruzili maksimum, a rezultat 0:3, to govori o situaciji u kojoj se jugoslovenski fudbal nalazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu