Nova vest
Fudbal

Subota, 26.09.2009.

21:00

Preokret Partizana za prvo mesto

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu BSK iz Borče 2:1, u utakmici šestog kola Jelen Superlige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Ekipa Gorana Stevanovića je ovim trijumfom izbila na čelo tabele Jelen Superlige barem do nedelje kada se u derbiju kola sastaju Vojvodina i Crvena zvezda. Gosti iz Borče poveli su pred tri i po hiljade gledalaca u 24. minutu golom Dejana Babića. ’Crno-beli’ su izjednačili šest minuta kasnije pogotkom Klea iz penala, a pobedu Partizanu doneo je Lamin Dijara u 52. minutu.

Gosti iz Borče su, za razliku od većine ekipa koje svih 90 minuta igraju 'bunker' na stadionu Partizana, zaigrali otvoreno pokazavši da nisu došli samo da se brane.

Prvu priliku na utakmici imao je Partizan preko Radosava Petrovića koji je bio neprecizan sa oko 16 metara prebacivši loptu preko gola. Samo dva minuta kasnije još bolju šansu imao je Lami Dijara koji se driblingom oslobodio čuvara ali mu je lopta pobegla pa ju je pokupio golmana gostiju Nemanja Džodžo.

U 24. minutu BSK je šokirao navijače na stadionu iznenađujućim golom. Posle centaršuta sa leve strane u petarac, štoperi 'crno-belih' i golman Aleksandar Radosavljević su veoma loše reagovali, a to je iskoristio Dejan Babić koji je ostao sam i ubacio loptu u gol za 0:1.

Već u sledećem minutu šampion je imao šansu da izjednači. kapiten Nenad Đorđević je odlično šutirao iz slobodnog udarca ali nije imao sreće jer je lopta pogodila samo prečku.

Šest minuta kasnije Partizan ipak dolazi do poravnanja. Kleo je jednu dugu loptu odlično glavom spustio Dijari koji je oboren na desetak metara od gola, a sudija Života Vlajić svirao je penal. Brazilac Kleo bio je siguran i izjednačio na 1:1.

Do kraja prvog dela igre Partizan je imao još jednu priliku iz slobodnog udarca ali je i Mladen Krstajić bio neprecizan jer je loptu poslao pored desne stative.

Na poluvremenu utakmice Stevanović je napravio prvu izmenu zamenivši Petrovića Branom Ilićem. U prvim minutima nastavka BSK je dobro igrao, a njegovi igrači su dva puta pokušali sa distance. Drugi šut koji je uputio Enver Alivodić bio je znatno opasniji pa je Radosavljević morao da boksuje loptu.

Međutim, Partizan je samo nekoliko minuta kasnije uspeo da preokrene rezultat. Lomić je poslao loptu na desnu stranu do Stevanovića koji je iz prve ubacio na peterac, a slično kao kod prvog gola na utakmici, odbrana i golmana su očajno reagovali pa je Dijara, uz mnogo sreće, ubacio loptu u mrežu.

Narednih dvadeset minuta nije bilo prilika ni na jednoj strani, a onda se u 74. minutu, samo što je ušao u igru, Bogunović našao u odličnoj šansi ali je sa desetak metara pogodio prečku.

Poslednju pravu šansu na utakmici imao je Brana Ilić. Bivši igrač Rada je došao do lopte posle centaršuta Bogunovića i dva puta šutirao ali nije postigao gol. Prvo je pogodio golmana Džodža, a onda je odbijenu loptu poslao preko gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu