Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.01.2015.

20:57

Prosinečki: Nije Tole ukrao titulu

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je u razgovoru za Večernje novosti da mu Tomislav Karadžić nije 'ukrao' titulu, već da je Partizan bio bolji.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images
StarSport

"Evidentno da ima nešto i da neki ljudi gore guraju ili pod znacima navoda pomažu nekom klubu. Ipak, ne mogu reći da mi je Tole ukrao titulu, jer je jednostavno tad Partizan bio bolji. Pokazivali smo da može da se igra protiv njih, osvoji Kup, sada i Prvenstvo. Nije to bio problem, ima puno većih problema u državi, pa i u sportu", rekao je Prosinečki.

Živa legenda crveno-belih i član najbolje generacije u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala ističe i da osvojena titula posle šest godina ništa nije rešila na 'Marakani'.

"Sad je Vučić tamo i sad smo svi za Zvezdu, tad je bio ne znam ko i on je za Partizan. Pa ne ide to baš tako. Eto, rešilo se da smo svi bili srećni tri dana. To je samo jedna titula više i prekid dominacije Partizana, a nisi mogao da igraš Evropu. Tako ja to gledam, možda oni drugačije, ali ništa se nije desilo u Crvenoj zvezdi. To je realnost, apsolutno ništa. Imamo prednost nad Partizanom u broju titula, nisu nas stigli i tra-la-la. Ali suštinu nismo rešili", istakao je Prosinečki za 'Večernje novosti'.

U periodu dok je Prosinečki sedeo na klupi crveno-belih, čelnici kluba su raspirivali 'vatru' na relaciji Crvena zvezda – FSS koja do danas nije ugašena.

"Ne mogu da se promenim, razmišljam onako kako jeste i to ne menja da li sam u Beogradu ili na nekom drugom mestu. Meni nije logično da se svađaš sa čelnicima saveza koji ti mogu mnogo toga promeniti. Uvek sam bio za to da se priča, da nema problema. Imao sam i ja koškanja sa Stanojevićem, ali to prođe kad završi žar borbe, nemam problem niti ću imati sa bilo kojim kolegom. Barem ću pokušavati da ga nemam", dodao je popularni Žuti.

Sadašnji selektor Azerbejdžana osvrnuo se i na hroničnu bolju srpskog fudbala – finansije.

"Novac nije sve u životu, ali one osnovne stvari igrači moraju da imaju. Da se prehrane, da mogu da se odmore, da imaju uslove koji imaju najbolji klubovi ili igrači. Najbolji primer je baš ovde, u Turskoj. Na pripremama, kad imaju tri puta obrok i odmor, 'lavovi' trče kao ludi, a kad se vrate u Beograd više ne trče. Ti misliš zato što neće. Jeste malo zato što je to Beograd, a malo i zato što nemaju te osnovne uslove", jasan je Prosinečki, "Mnogo se skriva realnost i stvari kakve jesu, ne govori se šta je istina i kako je. Znam da nije lako izvući tako veliki klub, ali bi trebalo učiniti sve. Vrlo je teško raditi kada osam meseci ne primiš platu, nije to jedna osoba to su čitave familije. Novac je bitan da se preživi i onda je normalno da tuži ovaj ili onaj i problemi su još veći".

Najveći uspeh kluba u istoriji, osvajanje Kupa šampiona u Bariju je, po Robertovim rečima, predstavljao svojevrsni ulaz u probleme bez kraja.

"Osvojen je Kup šampiona, ali ništa posle toga nije urađeno. Ne mora Zvezda da bude prva, ali neka stane na noge. Umesto da pričamo o fudbalu, stalno pričamo o novcu. Jasno je da se uspavao div posle Barija, ništa se nije radilo da bi se ostalo na tom nivou, da bude bar slično kako je bilo. Fudbal ide napred, ne kažem da može ponovo da se osvoji, ali neka se igra Liga šampiona. Godinama se ništa nije ulagalo, a kad je tako, teško možeš nešto da napraviš", zaključio je, uz duboki uzdah Robert Prosinečki priću za Večernje Novosti.

Ipak, koliko je situacija alarmantna najbolje oslikava podatak da je i ljubimac Zvezdinog severa morao da tuži klub zbog dugovanja, a imao je i odgovor na komentar jednog od članova uprave Ivice Tončeva – koji je rekao da "nije trenutak za tužbu".

"Trebalo bi neko da me pozove i kaže kada je trenutak, onda ne bih to radio. Emocije su jedno, a posao drugo. Kada radiš, za to bi trebalo da budeš plaćen. Ja nisam birao trenutak, već četiri godine nisam u Crvenoj zvezdi, ne znam kada bi trebalo da bude trenutak. Nije me niko zvao, a znaju da uvek ima prostora za dogovor. Navikli smo na to, tako je na Balkanu, uvek se nešto dogovaramo. Kada dođe do UEFA onda nema dogovaranja, onda oni biraju trenutak", jasan je Prosinečki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu