Nova vest
Fudbal 0

23.5.2024.

12:48

Banka koristila čuvenog turskog trenera za milionsku prevaru

Turski trener Fatih Terim je osudio tursku banku koja ga je iskoristila kao mamac za milionsku prevaru fudbalera.

Izvor: Marca

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Kako prenosi "Marka", nekoliko fudbalera je bilo žrtva milionske prevare u Turskoj.

Imena kao što su Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belozoglu, Emre Čolak, Semih Kaja i Selčuk Inan, dovođeni su u vezu sa navodnom prevarom za šta je turski trener Fatih Terim optužio tursku banku "Denizbank".

"Naš klikejnt se pojavio sa optužbom protiv direktora 'Denizbanke', jer podaci o depozitima koje su dali direktori filijale i drugi zaposleni ne održavaju istinu", rekli su Terimovi advokati.

Tužilaštvo traži 252 godine zatvora za bankara kojeg terete da je odgovoran za ovu piramidalnu šemu.

Arda Turan je svedočio u novembru pred 14. višim krivičnim sudom u Istanbulu, gde je objasnio da su ga prevarili govoreći: "Ko uloži u ovaj fond, dobiće više od 13 miliona. Sav trud i novac koji sam zaradio godinama je nestao izenanada".

"Uništio je sav novac i trud koji sam zaradio godinama. Veoma mi je žao, ovaj incident me je jako iscrpeo. Sva moja ušteđevina je izgubljena u trenu", rekao je Turan.

Kako prenosi agencija "EFE", skanal je izbio u aprilu prošle godine, kada se saznalo da direktor "Denizbanke" u Istanbulu prikupio milione dolara od brojnih fudbalera za navodni fond.

Žrtve su verovale da je učešće poznatog trenera Fatiha Terima garantovalo čvrstu inicijativu, do te mere da je "piramidalna" šema bila poznata kao "Fond Fatiha Terima".

Bankar je koristio ulaganja nekih klijenata da drugima ispati visoke beneficije.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu