Nova vest
Fudbal

Subota, 18.09.2010.

23:32

Litmanen fenomenalan i u 39. godini

Sećate li se Jarija Litmanena? Nekadašnji napadač Ajaksa, Barselone i Liverpula i dalje igra fudbal, a i u 39. godini golove postiže makazicama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Verovatno najbolji finski fudbaler svih vremena trenutno je član finskog prvoligaša Lahtija, a da je i dalje vrhunski igrač potvrdio je u subotu.

Na gostovanju njegovog tima Oulu, Litmanen je u 87. minutu primio loptu grudima u kaznenom prostoru i makazicama pogodio za 2:1 i pobedu Lahtija.

Međutim, biće potrebno još mnogo Litmanenove magije da Lahti izbori opstanak u Premijer ligi. Trenutno je poslednji, 14. na tabeli sa 19 bodova, pet manje od Hake, JJK-a i Mariehamna koji imaju meč manje. Pretposlednji tim igra plejof za opstanak. Do kraja šampionata Lahti ima još četiri meča.

Litmanen je rođen 1971. godine, tokom karijere nastupao je za 11 ekipa, a bio je član Ajaksove generacije koja je osvojila Ligu šampiona 1996. godine. Te sezone bio je prvi strelac takmičenja sa devet golova.

Tokom karijere odigrao je 549 utakmica i postigao 202 gola. Za Finsku je nastupio 135 puta od 1989. godine i dao 31 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu