Nova vest
Fudbal

Subota, 17.11.2012.

14:08

Prekid u Moskvi, povređen golman

Derbi 16. kola ruske Premijer lige između Dinama i Zenita prekinut je u 37. minutu prvog dela zbog topovskog udara koji je pao pored golmana Dinama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U momentima kada je Dinamo vodio 1:0, gostujući navijači bacili su dva topovska udara, jedan je eksplodirao u golu, a drugi pored Antona Šunjina koji je pao na zemlju.

Posle više od pola sata pauze, dok su navijači Dinama pravili bakljadu, čelnici Premijer lige definitivno su prekinuli meč. Očekuje se kazna za Zenit.

Golman koji je povređen oglasio se putem tvitera istakavši da mu je petarda ekpslodirala u lice.

"Nešto je palo pored mene, samo sam pogledao ka dole, a onda mi je petarda eksplodirala u lice. Imam problema sa sluhom i vidom, idem u bolnicu na pregled", piše na tviter nalogu golmana Šunjina.

Doktor Dinama Aleksandar Rezepov potvrdio je nedugo zatim da je Šunjin zadobio opekotinu rožnjače, i da vidi slabo na jedno oko. Preciznu dijagnozu uspostaviće specijalista.

Dinamo je propustio šansu da, bar na terenu, savlada Zenit prvi put od 2008. godine. Poveo je golom Vladimira Granata koji je pogodio mrežu iz slobodnog udarca. Igrač Dinama Ivan Soloviov smatra da Zenitu moraju biti oduzeti bodovi.

"Nakon eksplozije Anton nije ni čuo ni video ništa. Još se ne zna koliko je ozbiljno povređeni, niti da li će moći da igra u sledećem kolu. Vreme je da se ovakvi navijači kazne zbog svog ponašanja", rekao je igrač Dinama.

Direktor bezbednosti Premijer lige Aleksandar Meitin je rekao da će osoba koja je bacila petardu bili identifikovana i adekvatno kažnjena, a kažnjen će najverovatnije biti i Zenit.

Meču na stadionu "Himki" prisustvovalo je 6.400 navijača, od čeka 2.400 fanova Zenita. Policija je uoči utakmice privela 35 navijača, uglavnom jer su bili u alkoholisanom stanju.



Marko Lomić je počeo meč u timu Dinama, Aleksandar Luković nije ni na klupi Zenita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu