Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.11.2007.

14:53

Klemente: ''Borićemo se do kraja!''

Izvor: A S

Autor:A S

Default images

Selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente nije puno govorio o dve poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropski šampionat sa Kazahstanom i Poljskom. Jednostavno, niko ga nije ni pitao o njima, ali mečevi u subotu i narednu sredu ipak su pomenuti. Klemente smatra da je uzrok problema u prilazu mečevima sa manje atraktivnim timovima.

''Borićemo se do poslednjeg trenutka, to je sigurno. I sam se ponekad osaćam kao Srbin, precenjujemo svoje mogućnosti i tada nam se dese loše stvari'', rekao je selektor.

Klemente dodaje da imamo izuzetno talentovane mlade igrače, ali da još nismo sazreli u takmičarskom smislu i kao tim. Izuzetna povezanost među igračima, što je najpozitivnija stvar koju je video, ne prenosi se na teren. Osim toga, problem je što se mišljenje i tretman ekipe stalno menja, od glorifikovanja do omalovažavanja i vređanja.

''Nacionalni tim nisu samo igrači i treneri. Svi smo mi reprezentacija i navijači i novinari i igrači i stručni štab'', izjavio je Klemente i upozorio je na preteću opasnost srpskoj reprezentaciji, ne samo sada već uopšte.

''Može se dogoditi da će igrač, kada potpiše dobar ugovor, doći i reći da ne želi da igra zato što ne oseća podršku u svojoj zemlji, jer se posle jedne loše utakmice sumnja u njihovu čast i poštenje'', rekao je Klemente.

Novinare je najviše zanimalo da li ostaje i posle kvalifikacije na čelu reprezentacije ili odlazi u slučaju neuspeha.

''To pitanje mi postavljaju samo novinari. To pitanje mi postavljaš ti, postavljaš ti... Meni još niko nije došao i rekao - ovo je plan i ovo želimo da uradimo. To su nam ciljevi. Niko me nije pitao da li prihvatam plan, niko me još nije pitao šta želim'', kazao je selektor.

Među igračima, a pretpostavlja se i u Savezu, preovlađuje želja da Klemente, bez obzira na rezultat, nastavi da vodi reprezentaciju i u kvalifikacijama za SP 2010. Iz Klementeovih odgovora se moglo čuti da nije zadovoljan u potpunosti ambijentom, ne u reprezentaciji, već oko nje. Istina, nije rekao ne, nije rekao ni da, ali je rekao - hoću da čujem predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu