Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2011.

23:15

Tužni Dinamo, neverica u Amsterdamu

Ekipa Liona pobedila je Dinamo u Zagrebu sa 7:1 i zbog bolje gol razlike prestigla je Ajaks na drugom mestu tabele grupe D Lige šampiona.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

‘Kopljanici’ su u Amsterdamu izgubili od Reala sa 3:0, a pri rezultatu 1:0 poništena su im dva regularna gola.

To će, uz izuzetno visoku pobedu Liona, biti predmet rasprave narednih dana, ali sada je sve gotovo – dalje idu Real Madrid i Olimpik Lion.

Dinamo je u Zagrebu ostao sa igračem manje već u 28. minutu, pošto je Jerko Leko dobio drugi žuti karton. Međutim, domaći su i sa desetoricom prvi došli do gola – u 40. minutu Igo Loris odbranio je Bećirajev udarac, potom i još jedan, ali je potom 17-godišnji Mateo Kovačić zatresao mrežu Francuza.

Međutim, u samoj završnici prvog poluvremena Lion je izjednačio – posle centaršuta Sisoka lopta se odbila od noge Vrsaljka, a Gomis ju je ‘uterao’ u gol na liniji.

Početkom drugog poluvremena Lion je ‘eksplodirao’ – prvo je u 48. minutu Gonalons posle asistencije Brijanda kompletirao preokret.

Samo minut kasnije Brijand je ponovo bio u ulozi asistenta, a strelac je bio Gomis. Isti igrač je u 52. minutu ponovo bio usamljen pred golom domaćih i iskoristio je dodavanje Sisoka za svoj het-trik.

Igra Dinama potpuno se raspala, Lion je dominirao i u jednom trenutku su njegovi fudbaleri vezali čak 250 dodavanja. Do kraja su se šanse ređale, a Lion je postigao još tri gola, dovoljno za prolaz u osminu finala.

Real je u Amsterdamu došao do prednosti u 14. minutu, pošto je Havijer Kaljehon bio priseban i pogotkom je završio situaciju ‘jedan na jedan’ sa golmanom Vermerom.

Ajaks je igrao odlično, imao je nekoliko prilika, a u 33. minutu poništen je, utisak je, regularan gol Lodeira.

Samo tri minuta kasnije navijači na Amsterdam areni razbesneli su se, pošto se lopta posle šuta Anite odbila od Sulejmanija i završila u mreži, a sudija je ponovo poništio regularan gol zbog navodnog ofsajda.

Situacija se dodatno pogoršala za domaće u 41. minutu, kada je Gonsalo Iguain izbegao ofsajd zamku i duplirao prednost ‘kraljevskog’ kluba.

Početkom drugog poluvremena ‘kopljanici’ su propustili još dve izgledne prilike, jednu od njih kada je Sulejmani pogodio prečku, a onda je tempo igre opao.

Loše vesti iz Liona uticale su na igru domaćih, a Kaljehon je pogotkom u prvom minutu nadoknade stavio tačku na perfektnu igru Reala u grupnoj fazi LŠ.

Grupa D:
Dinamo Zagreb – Olimpik Lion 1:7 (1:1)
Kovačić 40 - Gomis 45, 49, 52, 70, Gonalons 48, Lopes 65, Brijand 76
Ajaks – Real Madrid 0:3 (0:2)
Kaljehon 14, 90, Iguain 42

Tabela:
1. Real Madrid 6 6 0 0 19:2 18
2. Lion 6 2 2 2 9:7 8
3. Ajaks 6 2 2 2 6:6 8 LE
4. Dinamo Zagreb 6 0 0 6 3:22 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu