Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.02.2009.

23:55

FA: Everton srušio Liverpul!

U četvrtak su odigrana četiri ponovljena meča šesnaestine finala engleskog FA kupa, a dalje su prošli Derbi Kaunti, Aston Vila, Blekburn i Everton.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Aston Vila je u Birmingemu pobedila člana Čempionšipa Donkaster rezultatom 3:1, a Derbi Kaunti je na gostovanju dobio Notingem Forest 3:2. Blekburn je u 118. minutu došao do pobede protiv Sanderlenda, a u istom minutu Den Gosling doneo je trijumf Evertonu nad Liverpulom.

I Everton i Liverpul imali su po nekoliko prilika u prvom delu meča, a Lion Osman je u 70. minut propustio najbolju šansu do tada. On i Kejhil su odigrali su dupli pas, a 27-godišnji Osman je sa 6m iskosa sa desne strane samo zatresao stativu.

U 76. minutu 'Crveni' su ostali sa igračem manje, pošto je zbog oštrog starta nad Leskotom Lukaš dobio drugi žuti karton. Treba reći da su gosti od 16. minuta igrali i bez kapitena Stivena Džerarda, koji se povredio.

Samo dva minuta igre bez pogotka nedostajalo je da Liverpul i Everton prvi put u istoriji igraju penale u kup utakmici. Ipak, to je sprečio 19-godišnji Den Gosling. On je posle centaršuta Hiberta idealno primio loptu i, uz mali odbitak od Škrtela, pogodio levi ugao gola Pepea Reine.

Derbi Kaunti je napravio veliki preokret na igralištu Notingem Foresta i od 1:2 na poluvremenu došao do konalnih 3:2. Posle 14 minuta domaćin je vodio sa 2:0 golovima Krisa Kouena i Nejtana Tajsona iz penača, ali je Rob Hals pogotkom u 27. minutu dao nadu gostima.

Veliki obrt u drugom poluvremenu obezbedili su golovima Pol Grin u 60. i Kris Komons u 74. minutu.

Menadžer Aston Vile Martin O'Nil mogao je da računa na Ešlija Janga posle tri meča suspenzije, a u postavu se vratio i napadač Džon Kerju.

Vila je u prvih 20 minuta došla do 2:0. U 15. minutu Gardnerov šut odbranio je golman Nil Saliven, a na loptu je natrčao Stiv Sidvel i sproveo je u mrežu. Četiri minuta kasnije domaći su uz dosta sreće duplirali vođstvo – Kerju je šutirao, a lopta se odbila od protivničkog fudbalera i preskočila Salivena.

U završnici prvog dela igre Džejson Prajs smanjio je vođstvo na 2:1, a u 57. minutu Donkaster je bio vrlo blizu izjednačenja. Bred Guzan, golman Vile na ovom meču, odbranio je odličan šut Brajana Stoka i sačuvao prednost domaćih.

Ipak, u 59. minutu rešene su sve dileme u vezi sa pobednikom kada je 18-godišnji Nejtan Delfuneso glavom matirao Salivena za konačnih 3:1.

Blekburn je posle produžetka savladao Sanderlend sa 2:1. Povele su 'crne mačke' golom Dejvida Hilija u 7. minutu, a izjednačio je Aron Mokoena u 37. Gol odluke postigao je Benedikt Mekarti u 118. minutu.

Meč između Kardifa i Arsenala odložen je za 16. februar.

Svi parovi osmine finala FA kupa:
Svonzi – Fulam
Šefild Junajted – Hal Siti
Vest Hem – Midlzbro
Blekburn – Koventri
Votford – Čelsi
Everton – Aston Vila
Derbi Kaunti – Mančester Junajted
Kardif Siti/Arsenal – Barnli

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu