Subota, 03.02.2007.

00:36

Poginuo policajac, kolo odloženo

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Default images

Jedan čovek je poginuo, više od sto ljudi primljeno je u bolnicu 'Garibaldi' u Kataniji, a derbi Sicilije je još jednom pokazao da sa pravom nosi zvanje 'utakmice najvišeg rizika'.

Ostale utakmice kola planirane za vikend su odložene a na čelnicima italijanske federacije je da nađu rešenje još jednog velikog problema sa kojim se suočavaju. Letos se sudilo onima koji su nameštali rezultate, a sada je situacija znatno gora.
Gazzetta
Iako je procena da je bolje da se igra u petak nego u nedelju načinjena da bi se sprečio još veći haos s obzirom na činjenicu da je nedelja dan kada se u Kataniji održava karneval i ulice su pune ljudi, epilog 'prevremenog' derbija je tragičan. Policijski inspektor Filipo Raciti stradao je kada je ispred njegovog lica eksplodirala naprava nepoznatog sastava i porekla.

"Iz bolnice smo dobili vest da je jedan policajac smrtno stradao u neredima ispred stadiona," rekao je direktor Katanije Pjetro Lo Monako i najavio da će se povući iz fudbala, "Ceo život volim fudbal, ali sebe više ne vidim u tom sportu. Nije više ovo za mene, to prosto nije fudbal..."

Predsednik kluba iz Katanije, Antonio Pulvirenti, svu krivicu za incidente pripisao je gostujućim navijačima.
Gazzetta
"Jasno je da su incident isprovocirali navijači Palerma kada su ušli na stadion. Pre njihovog dolaska sve je bilo mirno. Oni su izazvali nerede i, kao što su svi videli, bacili suzavac na teren. Njihovi navijači bili su dobro organizovani i došli su samo da bi izazivali probleme," rekao je Pulvirenti i, i pored tragedije, osvrnuo se na utakmicu i rezultat.

"Oštećeni smo i žalićemo se. Tražićemo da se utakmica poništi. Nas su kažnjavali za mnogo manje stvari. Odbijam da priznam da su naši navijači krivi, suzavac je bačen sa tribine na kojoj su bili gosti, sudije su to morale da vide. Ali, igrali smo protiv 12 igrača, jedan od njih bio je sudija i zbog toga smo izgubili. Prvi gol je postignut iz ofsajda, pre drugog nije sviran prekršaj," rekao je Pulvirenti.

I posle prve utakmice dva kluba sa Sicilije bilo je incidenata, ali ne i ozbiljnije povređenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: