iOS 4

13.05.2024.

13:10

Developeri ignorišu Apple

Samo 38 od mogućih 65.000 developera se prijavilo za implementiranje eksternih linkova za kupovinu u okviru aplikacije.

Izvor: Engadget

Developeri ignorišu Apple
gioele piccinini / Shutterstock.com

Podeli:

Prema svemu sudeći, opcija koju je Apple nedavno dodao za App Store developere i uključuje linkove ka eksternim metodama plaćanja, očigledno nije previše primamljiva developerima.

Tokom saslušanja, u okviru pravne borbe koju trenutno vode Apple i Epic, istaknuto je da se svega 38 developera prijavilo za pomenute linkove – od oko 65.000 koji imaju pravo na to.

Nove smernice, koje su predstavljene u januaru, zahtevaju od developera da dobiju dozvolu od Apple-a pre nego što mogu da dodaju alternativne opcije plaćanja s tim što i dalje moraju da plaćaju naknadu u iznosu do 27 procenata.

Apple je ove promene implementirao kako bi zadovoljio naredbu koju je američki sud doneo 2021. godine. Međutim, Epic se žalio u martu, ističući da je Apple-ov pokušaj da se povinuje pravilima "lažan" i podneo je žalbu sudu.

Pored plaćanja naknade Apple-u, developeri moraju da u obzir uzmu i troškove obrade transakcija, pa ih sve ukupno može dovesti do toga da plaćaju više nego što su to morali ranije.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: