Ko će biti selektor Srbije?

Izvor: B92, Vecernje novosti

Utorak, 20.06.2006.

19:29

Default images

Čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije već su krenuli u potragu za novim selektorom nacionalnog tima, koji će predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo početi pod imenom Srbija.

Ilija Petković je najavio odlazak sa klupe "plavih" i pre Mundijala, a debakl u Nemačkoj samo je potvrdio da će se to desiti u najkraćem roku po okončanju Svetskog šampionata.

„Večernje novosti“ prenose da Zvezdan Terzić, prvi čovek FSS-a, već uveliko razmišlja o imenu novog selektora, a jedan od glavnih kandidata je legenda holandskog fudbala Rud Gulit.

„Pitanje novog selektora moramo da rešimo do 20. jula, kako bi novi prvi čovek naše reprezentacije imao bar mesec dana da izvrši selekciju i pripremi tim za te dve istorijske utakmice koje su zakazane 15. i 16. avgusta u Češkoj, kada će mladi i A tim prvi put igrati pod imenom Srbija“, rekao je Terzić.

On je dodao da nije bio decidiran da će kormilo nacionalnog tima preuzeti strani trener, već je najavio da novi selektor mora da ima evropske manire - evropsko ponašanje, da bude prava ličnost, da poseduje autoritet i bude harizmatična ličnost.

„Moramo da se potrudimo, ali mislim da bismo mogli da pronađemo pravo rešenje. Kada sam govorio o strancu, mislio sam na Ruda Gulita, velikog igrača i gospodina, koji u ovom trenutku nema posla. A od naših? Pričao sam pre neki dan sa Ratomirom Dujkovićem. On je par-ekselans gospodin sa manirima i trener visoke klase. Pa, trebalo je uklopiti igrače Gane, ostaviti im ono što im je priroda dala, a naterati ih da poštuju struku i disciplinu u igri. Duja je u tome uspeo i to je već pokazatelj da je trener svetskog renomea“, izjavio je Terzić, a zatim spomenuo i imena nekolicine trenera koji se uvek nađu u žiži kada je na tapetu izbor selektora - Radomir Antić, Dušan Bajević, Slavoljub Muslin...

Terzić je dodao da plaćanje vrhunskog trenera na kormilu reprezentacije neće predstavljati problem jer „za pravog selektora moraju da se nađu i pare“.

„Zapamtite, najskuplji je neuspeh. Odlazak na Evropsko prvenstvo nema cenu“, dodao je predsednik FSS-a.

Dujković ne može, Antić neće, Muslin nezainteresovan

Ratomir Dujković je, na pomen mogućnosti da preuzme reprezentaciju Srbije, rekao da bi mu to bila velika čast, ali da je to sada neizvodljivo.

„Imam ugovor sa Ganom do kraja 2006. Sada, dakle, to tehnički nije moguće, a za kasnije, videćemo", ostao je zagonetan Dujković.

Radomir Antić će, čini se, i dalje ostati samo pusta želja...

„Nemojte, molim vas, da me uvlačite u te priče“, bilo je sve što je Radomir Antić prokomentarisao na pitanje da li mu je ponuđeno i da li će biti selektor Srbije.

Slavoljub Muslin je, izgleda, daleko od selektorske klupe jer ima druge planove.

„Moji planovi su vezani za klupski fudbal jer nikada nisam razmišljao da budem selektor, pošto mi ovaj način rada mnogo više leži i navikao sam se na svakodnevne aktivnosti na terenu. Zasad, samo mislim na Lokomotivu iz Moskve i spremam se za nastavak sezone 2. jula. Sigurno ima drugih kandidata koji mogu da preuzmu selekciju“, dodao je bivši trener Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: