Šon Rajt-Filips potpisao za Čelsi

Izvor: B92, BBC

Ponedeljak, 18.07.2005.

18:19

Default images

Engleski reprezentativac Šon Rajt-Filips potpisao je u ponedeljak petogodišnji ugovor sa Čelsijem.

Rajt-Filipsov dosadašnji klub Mančester Siti dobiće obeštećenje od 21 miliona funti, a dogovor sa igračem i lekarski pregledi obavljeni su za samo jedan dan.

Šon Rajt-Filips će u utorak sa ekipom Čelsija otputovati na turneji po SAD. Engleski fudbalski šampion u nedelju igra prijateljski meč protiv italijanskog i evropskog vicešampiona Milana na stadionu u Foksborou, u državi Masačusets.

Rajt-Filips je prošle sezone igrao izvanredno za Siti, čime je uspeo da se izbori i za četiri nastupa za nacionalni tim Engleske. On je kao igrač sredine terena postigao 11 golova u sezoni, čime je došao do naslova najboljeg strelca kluba.

Novi igrač Čelsija nosiće dres sa brojem 24, a za poziciju u timu boriće se sa Džoom Kolom, Dejmijanom Dafom i Holanđaninom Arjenom Robenom.

"Da budem iskren, nisam ni očekivao da ću doći u klub i odmah postati prvotimac. Konkurencija je zdrava stvar i pomoći će mi da postanem bolji igrač. Želim da igram dobro za sebe i navijače", rekao je Šon Rajt-Filips po potpisivanju ugovora.

Izvršni direktor Čelsija Piter Kenjon bio je veoma zadovoljan po obavljenom poslu.

Izuzetno mi je drago što je Šon došao u klub. Siguran sam da će on biti fanatastičan deo našeg tima. Ovim transferom nastavili smo klupsku politiku dovođenja najvećih engleskih talenata”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: