Nova vest
Košarka

Subota, 02.09.2017.

11:48

Kirilenko: Srbija nam neće oprostiti greške

Predsednik KS Rusije Andrej Kirilenko upozorio je svoj tim da ne sme da pravi greške protiv Srbije kao u meču sa Turskom.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Kirilenko: Srbija nam neće oprostiti greške
Foto: Getty images

Srbija i Rusija se sastaju u drugom kolu Grupe D Evrobasketa, od 16 časova u Ulker areni.

Ovaj meč bi mogao da bude ključan u borbi za prvo mesto na tabeli i lakšeg rivala u osmini finala.

"Imali smo dva tima na ovoj utakmici. U prvom poluvremenu su momci odigrali perfektno, disciplinovano, zrelo, kontrolisali su ritam. Naravno, greške su sastavni deo igre, ali smo izgledali dobro. Posle pauze se sve promenilo. Nisam dugo video nešto ovako. Brzo smo ostali bez koncentracije, predavali loptu u ruke protivniku i u situacijama kada se to najmanje očekivalo. Ali, uspeli smo da se izvučemo i zasluženo pobedimu. Međutim, Srbi i Letonci nam ovakve stvari neće oprostiti. Moramo da igramo celu utakmicu kao prvo poluvreme protiv Turske. Ako uspemo u tome, sve će da bude u redu", rekao je Kirilenko.

Rusi su tokom većeg dela susreta kontrolisali ritam meča sa Turcima, imali i desetak poena prednosti, da bi tek u finišu uspeli da izbore pobede pre svega zahvaljujući trojki Alekseja Šveda, početkom poslednjeg minuta susreta.

"Ako se budemo oslanjali samo na Šveda, možemo slobodno da se spakujemo i idemo kući. On je odličan igrač, ali mislim da se nismo vratili samo zbog njega. Tu su momci poput Mozgova, Fridzona, Kurbanova, Voronceviča, koji igraju na visokom nivou već godinama. Zbog toga je potpuno pogrešan pristup tome da će nas Šved spasavati. Moramo zapamtiti da smo tim. Od igrača, preko trenera, Saveza do igrača, svi moramo biti na visokom nivou u areni, dok je sve ostalo u rukama igrača. Nadam se da svi shvataju to i da će pokazati svoj pun potencijal", zaključila je bivša NBA zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu