Nova vest
Košarka

Sreda, 09.09.2015.

13:37

Mirotiću neprijatno: Ja volim Srbiju!

Španski reprezentativac Nikola Mirotić još jednom se izvinio zbog cepanja srpske zastave na Evrobasketu, ovaj put pred srpskim medijima u Berlinu.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images
foto: StarSport

Mirotić je prilikom izlaska sa terena posle poraza od Italije uhvatio zastavu koju su navijači spustili s tribine ispred njega i iscepao je.

"Poštujem sve države i narode, pogotovo Srbiju. Ja Srbiju i poštujem i volim. Imam rođake i kumove u Srbiji, izvinio sam se i pojedinim igračima Srbije koje sam video danas. Stvarno mi je žao", rekao je Mirotić.

Mirotićev gest je zasenio sve utakmice EP u utorak, a posebno je razljutio Srbe koji su burno reagovali na društvenim mrežama.

"Razumem ljude. To jeste velika uvreda. Ne očekujem da mi neko oprašta, samo hoću da kažem iz svog ugla šta se desilo. Pogrešio sam. Nisam znao nijednog trenutka da je reč o zastavi Srbije. Još jednom kažem - ja Srbiju poštujem i volim", naglasio je rođeni Podgoričanin posle treninga u sredu.

Mirotić je dodatno objasnio kako se sve dogodilo, iz njegovog ugla.

"Očigledno da mi je krivo zbog onog što se desilo. Mogu samo da kažem da mi je mnogo žao. Nijednog trenutka nisam znao da je u pitanju zastava, ne samo srpska nego bila koja druga. Na snimku se može videti, kao što znate, kad izgubite utakmicu, spustiš glavu dole i ideš pravo u svlačionicu. Ja sam spustio glavu dole i odjednom sam video nešto na glavi. To sam uzeo i počeo da cepam, tek kasnije sam video šta sam uradio, da je srpska zastava", rekao je Mirotić.

Španija je doživela dva poraza u grupi B u Berlinu, pre Italije poražena je i od Srbije, a u sredu igra sa autsajderom Islandom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu