Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 30.11.2015.

19:54

Saigrači ispratili Lomua emotivnom "hakom"

Jedan od najvećih ragbista svih vremena Džona Lomu sahranjen je u ponedeljak uz sve najveće počasti Novog Zelanda, a poseban oproštaj imali su njegovi saigrači.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Bivši reprezentativci "Ol Bleksa", koje je Lomu predvodio duže od decenije, izveli su emotivnu "haku" na stadionu Eden park u Oklendu.

Emotivnom trenutku prisustvovala je i Lomuova porodica, supruga Nadin i sinovi Brajli i Direile, koji su nosili dresove reprezentacije sa brojem 11, koji je pripadao njihovom ocu.

Na centru terena je raširen ogroman transparent sa brojem 11, ljubičaste boje, koja predstavlja jutro na Tongi, odakle je Lomu bio poreklom.

Oproštajnoj ceremoniji od prve globalne ragbi zvezde prisustvovalo je oko 8.000 ljudi, a specijalnu "haku" izveli su i pripadnici Maora, prilikom unošenja Lomuovog kovčega na teren.

Lomu je iznenada preminuo 18. novembra od srčanog udara, što je rastužilo mnogobrojne navijače, saigrače i bivši rivale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve