Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 11.04.2010.

01:05

CEFL: Pobeda Vukova, poraz Djuksa

Beogradski Vukovi počeli su odbranu titule u CEFL ligi pobedom nad Ljubljana Silverhoksima sa 21:10.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gosti iz Slovenije našli su se nakon prvog poluvremena u idealnoj šansi da na premijeri nove sezone iznenade šampiona jer su vodili sa 10:0. Međutim, ‘čopor’ je agresivnom igrom u nastavku, predvođen Brendonom Mekdauelom i Andrejem Tasićem uspeo da napravi preokret i produži seriju nepobedivosti na svom terenu. Drugi srpski predstavnik, novosadski Djuksi izgubili su na svom terenu od Vulvsa iz Budimpešte 34:20.

Preokret je počeo tačdaunom Tasića u trećem period kada je istrčao deset jardi do endzone, a nastavljen je sjajnom igrom trčanjem koju su forsirali aktuelni [ampioni. Odbrana Silverhoksa je dugo odolevala Vukovima, ali je konačno slomljena trčanjem Mekdauela. Tada je postalo jasno da se Ljubljančani ne mogu vratiti, što je definitivno potvrdio Mekdauel svojim drugim trčanjem za TD.

Ovo je bila prva utakmica Vukova sa Rubenom Drounsom kao pomoćnim trenerom.

Igra Vukova nije bila posebno lepa ili impresivna ali je bila dovoljno dobra za prvu pobedu u novoj CEFL sezoni. Sledeći meč u CEFL ligi beogradski tim igra u Mađarskoj 24. aprila protiv imenjaka Vulvsa iz Budimpešte.

Vulvsi su u subotu gostovali u Novom Sadu gde su sa 34:20 poedili domaće Djukse.

Iako su poveli sa 7:0, Vojdode su u nastavku meča potponu nadigrane od rivala kojem je u prilog išao i veliki broj izgubljenih lopti domaćeg tima. Vulvsi su do poluvremena poentirali tri puta i otišli na odmor sa 12 poena viška (19:7). Do poslednje četvrtine nije bilo poena, a Djuksi nisu mogli više od toga da po dva puta smanje prednost. Vulvsi su ipak oba puta imali odgovor i dva puta poentirali, jednom preko Kristiana Pirosa, a jednom, poslednji put, preko Petera Čeperkala. Oba ova igrača zabeležila su dva tačdauna na utakmici.

U sledećem kolu Djuksi gostuju Silverhoksima u Ljubljani 18. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu