Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 15.03.2018.

18:22

Slučaj koji je potresao Ameriku – bejzbol igrač pretukao devojku

Bejzbol igrač Denri Vaskes prebio je svoju devojku pre dve godine, ali su snimci izašli u javnost pre samo nekoliko dana.

Izvor: LS

Autor: LS

Slučaj koji je potresao Ameriku – bejzbol igrač pretukao devojku
Photo by Dylan Buell/Getty Images

Pre dve godine Vaskes je nastupao u nezavisnoj teksaškoj ligi za Korpus Kristi Hukse, te "životinjski" pretukao svoju devojku sa kojom je bio u vezi još od srednje škole. Nakon nemilog događaja, Nacionalna bejzbol liga (MLB) suspendovala je Venecuelanca na neodređeno vreme.

Kasnije je potvrđeno da žrtva nije htela da tuži svog dugogodišnjeg dečka i saglasila se sa tim da Vaskes ne treba da dobije zatvorsku kaznu, već uslovnu, na šta ga je sud i osudio.

Nakon toga je policija odlučila da će igrač samo platiti novčanu kauciju, ići na terapije za kontrolisanje besa, kao i da će psiholog obaviti razgovor sa njim. Takođe, nije smeo da koristi bilo kakve narkotike ili alkohol.

Čitava američka javnost osudila je policiju iz Teksasa jer je na ovaj način "rešila" slučaj, a Vaskesov advokat Gonzales kaže da će on preuzeti čitavu odgovornost ukoliko Vaskez ponovi ovako nešto i povredi bilo koju ženu.

Devojka Fabiana je maksimalno podržala svog dečka koji ju je prebio, molila je tužioce da ne pokrenu postupak protiv Vaskeza. Kasnije su se i verili…

Denri Vaskes sada nastupa za Lankaster Barnstormers, klub koji se takmiči u nezavisnoj atlantik ligi, a nakon ovih snimaka tim iz Pensilvanije odlučio je da otpusti Venecuelanca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve