Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.06.2014.

20:45

Očoa zaustavio Brazilce, nula u Fortalezi

Reprezentacija Meksika odolela je domaćinu Brazilu, derbi Grupe A završen je bez golova u Fortalezi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junak remija Meksika na stadionu Kastelao bio je fantastični golman Giljermo Očoa (trenutno bez kluba!) koji je odbranio četiri zicera Brazilcima.

Obe selekcije su slavile u prvim mečevima, pa pred poslednje kolo imaju po četiri boda. Ovo najviše odgovara Hrvatskoj koja u sredu igra sa Kamerunom.

Meč u Fortalezi doneo je uzbudljiv, brz fudbal sa dosta šansi na obe strane, a iako je Brazil imao četiri zicera, Selesao se nije u ovom meču predstavio kao najveći favorit za titulu na Mundijalu.

Meksikanci su svih 90+ minuta bili ravnopravan rival domaćinu, ali su golu Žulija Cezara najčešće pretili šutevima Gvardada sa distance. Skoro svaki je završio pored ili preko gola.

S druge strane, Brazilci su uglavnom delovali bezidejno, tražili su šansu brojnim centaršutevima s obe strane, ali se Fred nije video pored Meksikanaca koji su igrali sa samo trojicom igrača u poslednjoj liniji.

Sjajno su odsekli Oskara od ostatka tima, a Nejmara uglavnom držali daleko od šesnaesterca. Ipak, zvezda Barselone je imala dve od četiri najbolje šanse Brazila, ali oba puta fantastično je na gol liniji reagovao Očoa.

Meksički golman je pored toga zaustavio još dva zicera, jedan u prvom poluvremenu Paulinju u situaciji jedan na jedan, a drugi u poslednjim minutima kada je Tijago Silva gađao glavom sa svega nekoliko metara od gola.

Najbolju šansu za Meksiko je u samom finišu imao rezervni napadač Raul Himenes, snažno je šutirao sa 15-ak metara iskosa sa desne strane, ali se istakao i Cezar.

Brazil je tako zaustavljen posle serije od deset uzastopnih pobeda, te prvi put ostao bez trijumfa nad timom iz KONAKAKAF zone, posle šest trijumfa. Meksiko je prekinuo niz od tri uzastopna poraza od Selesaa na svetskim prvenstvima.

U trećem kolu Brazil će da igra protiv Kameruna, a Meksiko sa Hrvatskom, što će verovatno biti direktan duel sa osminu finala Svetskog prvenstva.

Dešavanja sa terena, ali i oko njega, moglo ste da pratite u našem Live Blogu, u kojem učestvujte i sami putem komentara ili uz pomoć heshtega #b92brazil na društvenim mrežama (najzanimljiviji postovi naći će se u našem blogu).

Šesti dan Mundijala otvorila je pobeda Belgije nad Alžirom, dok će u ponoć u drugom meču ove Grupe G igrati Rusija i Južna Koreja.

Budite uz B92 Sport!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve