Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 02.07.2017.

18:43

Tri medalje za srpske džudiste na kadetskom EP

Srpske džudistkinje osvojile su tri medalje na Evropskom kadetskom prvenstvu u Kaunasu, saopštio je Džudo savez Srbije.

Izvor: SM

Autor: SM

Tri medalje za srpske džudiste na kadetskom EP
Foto/Džudo savez Srbije

Anja Obradović je u kategoriji do 63 kilograma odbranila titulu, dok je Andrea Stojadinov osvojila srebro u kategoriji do 48 kilograma.

U ekipnoj konkurenciji srpske džudistkinje u sastavu Andrea Stojadinov, Marica Perišić i Anja Obradović, osvojile su srebrnu medalju.

"Treba imati u vidu da smo u startu bili u nepovoljnom položaju jer ekipu čine pet takmičarki, a njih je bilo samo tri. Ipak, to nama nije smetalo i one su imale samo jedan cilj, pobedu", rekao je trener kadetske reprezentacije Srbije Nemanja Nikolić.

Srpske džudistkinje su prvo eliminisale Ukrajinu, a u duelu koji je odlučivao učesnika polufinala pobedile su ekipu Gruzije. U polufinalu Srbija je pobedila Tursku sa 3:2, a u finalu je izgubila od Nemačke sa 2:3.

"Izgubile su tesno. Zaista želim da pohvalim i zahvalim devojkama jer su bile na visini zadatka i pokazale su kako se srcem bori za Srbiju. Svakako da su napravile pravi podvig i o njima se priča ovde na Evropskom prvenstvu jer su njih tri uspele da dodju do finala", naveo je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve