Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 04.04.2016.

23:10

Fetel: Vreme je da odemo u cirkus

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je predložena promena kvalifikacionog sistema u Formuli 1 s****e.

Izvor: JT

Autor: JT

Fetel: Vreme je da odemo u cirkus
Getty Images

Od početka ovogodišnjeg šampionata uveden je novi eliminacioni sistem kvalifikacija, protiv kojeg su i vozači i timovi i navijači.

Zbog toga su prvi čovek Formule 1 Berni Eklston i predsednik Svetske automobilske federacije Žan Tod predložili sistem po kojem bi se sabirala najbolja dva vremena koje vozači ostvare tokom svakog dela kvalifikacija.

Tako bi onaj vozač koji ima ukupno najbrže vreme osvojio pol poziciju, čak i da ne bude vlasnik najboljeg vremena po krugu.

Vreme je da odemo u cirkus. To je dobra ideja ako želite da se dese nepredviđene stvari, ali bi u Formuli 1 trebalo sve da se svodi na trkanje. Ta ideja je s****e”, istakao je Fetel.

Šefovi timova će do utorka odlučiti da li će taj predlog biti prihvaćen ili ne. Ukoliko dobije zeleno svetlo, to neće biti prvi put da se u Formuli 1 koristi format kvalifikacija u kojem se sabiraju vremena. 2005. godine, startni poredak se dobijao sabiranjem po jednog vremena po krugu od subote i nedelje. Taj sistem je, međutim, odbačen posle samo šest trka.

Pre Fetela, svoje nezadovoljstvo predloženim sistemom iskazao je i vozač Meklarena Dženson Baton.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Kine 17. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu