Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.09.2013.

21:40

Rikardo Fetelov novi timski kolega

Australijanac Danijel Rikardo biće timski kolega Sebastijana Fetela u Red Bulu naredne sezone, potvrdio je austrijski tim.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vest o angažovanju mladog Australijanca dolazi posle višenedeljnih spekulacija oko toga ko će zameniti Marka Vebera u timu, ali je Red Bul sve dileme rešio u ponedeljak objavivši vest na svom televizijskom kanalu.

Pored Rikarda, kandidat za drugo mesto u Red Bulu sledeće godine bio je Kimi Raikonen. Iako se očekivalo da će Australijanac dobiti mesto, posebno od kada je Raikonenov menadžment objavio da su pregovori dve strane neuspešno završene, Red Bul je odlagao objavljivanje odluke.

Prvi čovek tima Kristijan Horner je nagovestio da tim želi da vidi da li postoje neke druge opcije, a to su bili Raikonen, pa čak i Fernando Alonso. Horner je čak istakao da vrlo lako može da se desi da tim neće ništa objaviti pre trke za Veliku nagradu Italije predstojećeg vikenda, iz Red Bula su očigledno požurili.

Rikardo je u Formuli 1 debitovao na Velikoj nagradi Britanije 2011. godine, kao vozač ekipe HRT, uz podršku Red Bul. U redove aktuelnog šampiona će preći posle dve pune sezone u ekipi Toro Roso. Najbolji plasman ostvario je na ovogodišnjoj trci u Kini, kada je bio sedmi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu