Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 21.04.2011.

17:10

Kubica uskoro napušta bolnicu

Prvi put posle nesreće tokom relija u Italiji početkom februara Robert Kubica je u četvrtak poslao poruku svojim navijačima.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Kubica je u nesreći doživeo teške povrede noge, ruke i šake, i četiri puta je operisan, i već dva i po meseca se nalazi u bolnici Santa Korona u Pjetra Ligureu, koju će napustiti uskoro.

Izvinjavam se zbog kasnog javljanja, ali sam želeo da sačekam trenutak kada ću moći da podelim dobre vesti sa vama. Prvo bih želeo da se zahvalim svojim fanovima, koji su mi pružili neverovatnu podršku od nesreće u februaru. Dobio sam veliki broj pisama i poklona, a on se svakim danom povećava. Takođe bih želeo da se zahvalim svim ljudima iz sveta Formule 1 koji su na različite načini iskazali zabrinutost za situaciju u kojoj se nalazim”, poručio je Kubica.

Poljak je u intervjuu za zvanični sajt Lotus Renoa iskazao da se sada bolje oseća i da oporavak ide pravim putem.

Osećam se mnogo bolje sada. Moj oporavak ide dobrim putem, moja snaga i težina se povećavaju iz dana u dan i zbog toga ću uskoro moći da napustim bolnicu, nadam se u narednih deset dana”, istakao je Kubica, “Pokretljivost šake mi je još uvek limitirana, ali je to normalno za moje stanje, jer su mi mišići ruke još uvek veoma slabi, ali je iz dana u dan situacija sve bolja”.

Kubica već ima plan rehabilitacije, koju će započeti kada napusti bolnicu.

Čim napustim bolnicu idem kući, u Monako, na kratak odmor. Potom ću se preseliti u Italiju, gde ću raditi sa doktorom Ćekarelijem na rehabilitaciji, a onda ću početi i sa laganim treninzima”, naglasio je Poljak.

Poljski vozač istakao je i da mu je podrška navijača i njegovog tima mnogo pomogla u oporavku.

Moram da priznam da sam oduševljen podrškom navijača, koja mi je mnogo pomogla. Do tada nisam ni znao koliko ljudi me podržava. Počastvovan sam i obećavam im da ću, čim se vratim na stazu, na njoj dati sve od sebe”, rekao je Kubica, “U stalnom sam kontaktu sa timom, posebno od kako je počela sezona i stalno razgovaram sa svojim inženjerima o tome šta se dešava. Oni mi šalju izveštaje sa trka da bih mogao da budem potpuno informisan kao da sam na stazi”.

Kubicu je u timu zamenio Nemac Nik Hajdfeld, koji zajedno sa Vitalijem Petrovim iz Rusije čini tandem Lotus Renoa u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu