Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 28.05.2006.

09:56

Šumaher na kraju kolone, pol Alonsu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Vozač Renoa Fernando Alonso počeće trku Formule 1 za Veliku nagradu Monaka (B92, 14.00) sa pol-pozicije, posle skandala u finišu subotnjih kvalifikacija.

Nemac Mihael Šumaher imao je najbolje vreme, ali je na samom kraju treninga zaustavio bolid u pretposlednjoj krivini, i sprečio rivale da ostvare dobre rezultate u poslednjem kvalifikacionom krugu.

Šumaher je taj potez pravdao strahom od udaranja u ogradu, ali su posle osmočasovne istrage stjuardi utvrdili da nije postojao opravdan razlog za zaustavljanje i poslali Nemca na kraj kolone.

Izgubio sam kontrolu nad bolidom. Forsirao sam ga, u tome sam malo preterao,a  u takvim situacijama motor se ugasi. Pretpostavljam da se to dogoilo i ovog puta”, rekao je Šumaher odmah posle kvalifikacija. Kasnije, sedmostruki prvak sveta nije komentarisao odluku stjuarda.

Društvo u poslednjem redu praviće mu timski kolega Felipe Masa, koji je imao udes na početku treninga.

Po novom rasporedu drugu poziciju ima Mark Veber iz Vilijamsa, a treći je vozač Meklarena Kimi Rajkonen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu