Nova vest
Tenis

Utorak, 17.01.2017.

12:45

Sledeći Đokovićev rival je protiv njega odigrao savršen gem

Novak Đoković igraće u drugom kolu Australijan opena protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, 117. igrača na ATP listi.

Izvor: AK

Autor: AK

Sledeći Đokovićev rival je protiv njega odigrao savršen gem
Foto: Getty images

Istomin je na startu turnira u četiri seta savladao Hrvata Ivana Dodiga sa 6:1, 6:4, 3:6, 7:5, posle nešto više od dva i po sata igre.

Đoković je tokom karijere pet puta igrao protiv Istomina i savladao ga u svih pet duela, izgubivši pri tom samo jedan set, 2013. godine na Rodžers kupu.

Poslednji okršaj imali su pre skoro dve godine u Dubaiju, kada je Srbin bio bolji sa 2-0, po setovima 6:3, 6:3. Istomin ima 30 godina, najveći uspeh u Melburnu mu je treće kolo uz 2014, gde ga je zaustavio upravo Đoković.

U tom meču Uzbekistanac je odigrao ono što se u tenisu naziva "savršen gem". Iako je gubio sa 2-0 u setovima i 3:1 u trećem, osvojio je gem sa četiri potpuno različita udarca, ne izgubivši nijedan poen.

Poentirao je asom po sredini, potom je poslao forhend dijagonalu posle trka preko terena, zatim bekhend sa osnovne linije posle Novakovog riterna, a tačku na fenomenalan gem je stavio bekhendom pored mreže

Najbolji plasman na ATP listi imao je u avgustu 2012. kada je bio 33 teniser sveta. On je 2001. preživeo tešku saobraćajnu nesreću i vratio se tenisu iako su mu lekari rekli da više nikad neće moći da drži reket u rukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve