Nova vest
Tenis

Subota, 23.01.2016.

01:17

Viktor oko tri, Ana uz 'jutarnju kafu'

Viktor Troicki i Miloš Raonić igraju meč trećeg kola Australijan Opena oko tri časa po sredjneevropskom vremenu.

Izvor:

Autor:

Viktor oko tri, Ana uz 'jutarnju kafu'
Getty Images

Biće ovo četvrti međusobni susret Srbina i Kanađanina, a momak rođen u Podgorici zabeležio je dva trijumfa do sada.

Trinaesti nosilac slavio je u oba puta u 2012. godini, najpre na Mastersu u domovini, a zatim i u Tokiju, ali je Viktor, koji je postavljen za 21. favorita, dobio poslednjih duel – odigran pre nekoliko meseci u Pekingu – 6:4, 6:4.

Pre nih na teren će Ekatarina Makarova i Karolina Pliškova, a posle njih Anđelik Kerber i Medison Brengl.

Drugi reket Srbije je na putu ka trećem kolu bio bolji najpre od Markosa Danijela de la Nave, posle preokreta u pet setova, da bi onda maksimalnim rezultatom savladao Tima Smičeka.

S druge strane, Miloš Lukasu Puilu i Tomiju Robredu nije prepustio ni set, ali je protiv iskusnog Španca igrao dva taj-brejk, dok je treći set rešen tek posle 12 odigranih gemova.

U jutarnjim časovima, jedina preostala predstavnica Srbije na Ozi Openu, Ana Ivanović takođe igra za prolaz u četvrto kolo protiv Medison Kiz.

Srpkinja i Amerikanka otvoriće večernji program na Rod Lejver Areni, oko devet časova, dok isti zatvaraju Bernard Tomić i Džon Milman australijskim derbijem.

Ana, inače 23. nositeljka, i Kiz, 17. nositeljka, sastaće se po drugi put u svojim profesionalnim karijerama, a naša igračica dobila je jedini dosadašnji duel protiv osam godina mlađe protivnice – pre dve godine na mastersu u Madridu – 6:1, 7:6.

Ivanovićeva je pre duela sa Kiz bila bolja najpre od Tami Peterson, a zatim i od Anastasije Sevastove, takođe u dva seta, dok je devojka iz 21-jednogodišnja SAD

Šestog dana prvog Gren slema sezone nema previše spektakularnih okršaja, osim spomenutih na najvećem stadionu igrače redom Barbora Štricova i Garbinje Mugurusa, treća nositeljka, odnosno Viktorija Azarenka i Naomi Osaka, dok bi dobrim tenisom mogli da nas 'počaste' Lukaš Rosol i Stan Vavrinka, četvrti favorit kod muškaraca.

Zanimljivo bi moglo da bude na Margaret Kort Areni, gde se sastaju Žoao Sousa i drugi igrač sveta Endi Mari, kao i na Hajsens Areni – gde će snage odmeriti Felisijano Lopes i Džon Izner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu