Nova vest
Tenis

Subota, 16.01.2016.

11:57

Magični Viktor odbranio titulu u Sidneju!

Viktor Troicki odbranio je titulu na ATP turniru u Sidneju maestralnom pobedom nad Grigorom Dimitrovim u finalu!

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Magični Viktor odbranio titulu u Sidneju!
Photo by Mark Metcalfe/Getty Images

Troicki je posle četvrtfinala i polufinala u jednom danu odigrao još jedan dramatičan meč i treći put slavio, sada rezultatom 2:6, 6:1, 7:6 (9-7).

To je ukupno treći trofej za Srbina u osmom finalu u karijeri, drugi u australijskom gradu, pa sada ima jedan manje od bugarskog igrača.

On je osim 250 ATP bodova upisao i prvu pobedu nad Dimitrovim, pošto je u prethodna dva duela poražen.

Srpski teniser veoma slabo je počeo meč i bilo je primetno da mu je potrebno vremena da malo ’otrese’ akumulirani odmor od petka. Često je grešio, a sa druge strane Dimitrov je bio dovoljno agresivan da lako osvaja poene i napravi dva brejka.

Međutim, situacija u drugom setu drastično se promenila – Bugarin je još jednom pokazao zašto nije opstao u svetskom vrhu. Potpuno je ispao iz ritma, forsirao je vinere i grešio, dok je Troicki podizao nivo igre. Prepustio je protivniku samo jedan gem u tom periodu i vrlo brzo je na semaforu pisalo 1-1.

I početkom odlučujućeg seta se činilo da je Viktor u prednosti, iako je u dva gema morao da se suočava sa brejk loptama. Spasavao bi ih obično servisom i konačno dočekao u devetom gemu pad u Grigorovoj igri. Osvojio je prva dva poena, potom je Dimitrov smanjio na 15:30, ali je sa nova dva poena Srbin napravio brejk i došao u priliku da servira za novu titulu.

Ipak, tada mu se stegla ruka, a rival krenuo da igra mnogo agresivnije. Izborio se za dve vezane šanse za ribrejk, prvu je Troicki spasao asom, ali je kod druge usledio odličan napad i bekhend viner po paraleli.

Otišlo se u taj brejk koji je počeo razmenom mini brejkova, pre nego što je Srbin poveo sa 3:1. Ipak, Troicki se vratio sjajnom defanzivom, a onda i sjajnom forhend paralelom došao do prve meč lopte. Napravio je jeftinu grešku, potom spasao jednu protivnika, pre nego što je odbranio titulu možda i najlepšim poenom na meču.

Na servisu je bio Grigor, ali je naš igrač preuzeo inicijativu u poenu. Međutim, tokom razmene poslao je jednu kraću lopticu i odjednom se našao u defanzivi. Dimitrov je odigrao sjajan forhend i izašao na mrežu, ali je pored njega prošao pasing šot iz bekhenda za veliko slavlje Srbina.

Ovo je ujedno bila i savršena priprema za Australijan open.

Troicki, koji je postavljen za 21. nosioca u Melburnu, ima solidan žreb – njegov rival na startu takmičenja biće Danijel Munjos de la Nava iz Španije. Ukoliko trijumfuje, Viktor u narednoj rundi ide na pobednika duela između Španca Danijela Himeno-Travera i Tima Smičeka.

Turnir u Sidneju poslednji je pred Australijan open i igran je za nagradni fond od 461.330 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu