Nova vest
Atletika

Utorak, 16.12.2014.

12:29

Rusi žele materijal od dokumentarca

Ruska atletska federacija (VFLA) zatražila je sirovi materijal dokumentarca nemačkog novinara Hala Zepelta kojim su Rusi optuženi za sistematski doping.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemačka TV mreža ARD je pre dve nedelje emitovala dokumentarac u kojem se optužuju ruski atletičari, treneri i zvaničnici za doping i njegovo prikrivanje.

"Federacija je zatražila nemontirani Zepeltov materijal kako bi otkrili šta je tačno rečeno u filmu", rekao je advokat VFLA Artjom Pacev za rusku novinsku agenciju R Sport.

Predsednik VFLA Valentin Balahniče je u međuvremenu demantovao optužbe i nazvao ih "gomilom laži".

On je odstupio sa mesta blagajnika Međunarodne atletske federacije (IAAF) dok traje istraga o eventualnom dopingu.

Zepelt je nakod dokumentarca izjavio da ima još materijala koji dokazuje pomenuti diping sistem, a kojim bi mogao da napravi nastavak filma.

Etička komisija IAAF započela je istragu povodom tvrdnji o raširenom dopingu u Rusiji, što je učinila i Svetska antidoping agencija (WADA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve