Nova vest
Atletika

Subota, 25.09.2010.

17:33

Jevtićeva pobedila na Ženskoj trci

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je na tradicionalnoj Ženskoj trci na Adi Ciganliji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jevtićeva je stazu od 7.700 metara po izuzetno vetrovitom i na momente kišovitom vremenu pretrčala za 24 minuta i 59 sekundi ispred kenijske atletičarke Pamele Lisoreng i mlade domaće takmičarke Adele Terzić.

Direktor beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da se za 11. Žensku trku prijavilo nešto manje od 2.000 takmičarki od kojih 1.650 u pojedinačnoj i oko 300 u grupnoj konkurenciji.




Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković rekla je za informativnu službu Beograda Beoinfo da je interes države i grada da bude što više ovakvih trka, jer kako je navela, nikada nije dovoljno ženskog sporta.

Zamenik predsednika Skupštine Beograda Zoran Alimpić kazao je da je trka najbolja pozivnicima gradjanima prestonice da se okrenu sportu, više šetaju, manje koriste gradski prevoz i unapredjuju svoje zdravlje.

Na trci oko Savskog jezera, pored domaćih i stranih takmičarki svih dobi, učestvovale su i profesionalne žene oficiri, kao i osobe sa određenim hendikepom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve