Nova vest
Atletika

Sreda, 27.05.2009.

16:40

Drugi Laureus za Isinbajevu

Ruskinja Jelena Isinbajeva dobitnica je Laureus nagrade za najbolju sportiskinju 2008. godine.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Isinbajeva je prošle godine osvojila zlatnu medalju u skoku s motkom na Olimpijskim igrama u Pekingu, uz 24. svetski rekord, a nagradu su joj dodelili legendarni engeski fudbaler ser Bobi Čarlton, bivši kapiten francuske fudbalske reprezentacije Marsel Desai i italijanski skijaš Alberto Tomba na specijalnoj ceremoniji u Rimu.

Isinbajeva je istu nagradu dobila 2007. godine, a takođe je po petu godinu uzastopno bila nominovana za istu.

„Bila sam oduševljena kada sam pre dve godine dobila ovu nagradu, a neverovatno da sam je osvojila ponovo. Ovo je zaista jedinstvena čast. Želela bih da se zahvalim svim članovima Laureus akademije koji su ponovo glasali za mene. Svi oni su bili deo vrhunskog sporta i znaju koliko je požrtvovanosti potrebno da bi se ostalo na vrhu. Posebnu zahvalnost dugujem svom treneru Vitaliju Petrovu, kao i Sergeju Bubki, koji je bio odličan mentor svih ovih godina, kao i mom menadžentu koji mi je pomogao da dođem do ove nagrade“, rekla je Isinbajeva u Rimu.

Pored Isinbajeve za najbolju sportiskinju nominovane su bile i Tiruneš Dibaba, prva žena koja je pobedila na trkama na 5.000 i 10.000 metara na istim Olimpijskim igrama, Lorena Očoa, pobednica golf sedam turnira, Stefani Rajs, osvajačica tri zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu, uz pet svetskih rekorda u 2008. godini, Lindzi Von, pobednica Svetskog kupa alpskom skijanju i Venus Vilijams, koja je na Vimbldonu došla do pete titule, uz zlatnu olimpijsku medalju u dublu.

Laureus nagrade se smatraju za najprestižnije u svetu sporta, a za razliku od prethodnih godina, kada je dodela nagrada bila jedan od najglamuroznijih događaja, ove godine, zbog globalne ekonomske krize, dodela neće biti održana, već će ostali pobednici svoje nagrade dobiti tokom juna na specijalnim individualnim svečanostima.

Među nominovanima za nagrade Laureus našli su se i Ana Ivanović i Novak Đoković, i njih dvoje se nalaze u konkurenciji za „proboj godine“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve